Beleid kleinschalige windturbines

Burgemeester en wethouders gaan aan de gemeenteraad voorstellen om beleid vast te stellen voor kleinschalige windturbines met een maximale bouwhoogte van 15 meter.
 Om daadwerkelijk een bijdrage te kunnen leveren aan particuliere initiatieven op het gebied van duurzame energievoorziening, heeft de raad in 2012, bij amendement, besloten ruimte te willen bieden aan het plaatsen van kleinschalige windturbines.
De medio vorig jaar door het college vastgestelde ontwerp beleidsnota is voor inspraak inzage gelegd en de inspraakreacties zijn verwerkt in de op 9 februari 2016 vastgestelde nota “Beleid kleinschalige windturbines”.
Kleinschalige windturbines worden steeds belangrijker voor particulieren en ondernemers, die willen voorzien in duurzame energie voor hun eigen woning of bedrijf. Het leveren van energie aan meerdere huishoudens valt hier ook onder, mits voor eigen gebruik en zonder winstoogmerk.
Commercieel gebruik en windmolens vallen nadrukke- lijk niet onder de reikwijdte van het beleid. Het nieuwe beleid is afgestemd met de beoogde herindelingspartners Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. In Slochteren is het beleid, identiek zoals dat nu aan de raad van Menterwolde wordt voorgesteld, al vastgesteld. In Hoogezand-Sappemeer heeft dit onderwerp (nog) geen prioriteit.
De raad neemt op 26 april 2016 een beslissing.

Reactie toevoegen