Regio

Activiteiten bibliotheek Veendam

Kindermiddag in Bibliotheek Veendam: Niets is wat het lijkt…
Woensdag 31 oktober draait de wekelijkse kindermiddag in Bibliotheek Veendam om knettergekke optische illusies. Ontdek deze middag hoe onze ogen en hersenen ons voor de gek kunnen houden. Doe mee met de leukste proefjes en opdrachten. De kindermiddag kent een vrije in- en uitloop tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Deelname is gratis.

Winkler Prins rijdt elektrisch

Sinds deze week rijdt Winkler Prins met een volledig elektrische bedrijfsauto door Veendam. Voor zowel Terwolde Renault als Winkler Prins een primeur. "Naar wij begrepen is het de eerste 100 procent elektrische bedrijfsauto in Veendam," vertelt Frans Warntjes, stafdirecteur facilitair en ICT. De auto is emissieloos en heeft een actieradius van 200 echte kilometers.

Bestuurder Ferdinand Vinke met de Kangoo.

Geslaagd judokamp voor judo instituut Noord.

Vorig weekend waren er geen judowedstrijden voor de judoka’s van judo instituut noord. Het was namelijk weer tijd voor het jaarlijkse judokamp. Met bijna 100 judoka’s vanaf 8 jaar ging de reis deze keer naar De Riegheide in Schoonoord. Vrijdagmiddag vertrokken alle judoka’s vanaf de trainingslocatie Sportfabriek Britannia in Oude Pekela. Aangekomen in Schoonoord werd er gegeten en toen het donker werd trokken alle judoka’s naar het aanliggende bos. Daar werd een spannend bosspel gespeeld.

De vlag kan nog niet uit!

Vanmiddag tekenen verschillende ministers en regionale bestuurders in Den Haag het Nationaal Programma Groningen (NPG). Vertegenwoordigers van het Groninger Gasberaad zijn daar niet bij. ‘Het is nadrukkelijk een bestuurlijke overeenkomst. Wij hebben begin van de week onder embargo kennis kunnen nemen van het stuk dat er voor ondertekening ligt en hebben dat daardoor nog niet kunnen bespreken met onze achterban’, aldus Susan Top.

Pagina's