Regio

Activiteiten bieb Veendam

Kinderbingo in Bibliotheek Veendam
Woensdag 3 juli kunnen kinderen en (groot)ouders in Bibliotheek Veendam meedoen aan een kinderbingo. Tijdens de wekelijkse kindermiddag wordt dit gezellige spel gespeeld. Natuurlijk zijn er ook kleine prijsjes te winnen!
Kom langs en doe mee. De kinderbingo wordt gespeeld in 3 rondes. We starten om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Deelname is gratis.

Digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Veendam

Willem-Alexander opent duurzame waterstofinstallatie

Groningen, 26 juni 2019 - Op woensdagochtend 26 juni heeft Koning Willem-Alexander in het Groningse Veendam de groene waterstofinstallatie HyStock van Gasunie geopend. Deze installatie vormt de start van een toekomstige waterstofketen, waarin groene energie wordt geconverteerd, opgeslagen en getransporteerd naar afnemers. Een belangrijke en concrete stap op weg naar een duurzaam, CO2-neutraal Nederland. Tijdens het bezoek kreeg de Koning verschillende waterstoftoepassingen te zien op het gebied van de industrie en de mobiliteitssector.
Koning Willem-Alexander opent duurzame waterstofinstallatie HyStock

Steun voor 41 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in de bestuursvergadering van 24 juni 2019 € 109.770  toegekend voor 41 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Enkele projecten zijn:
De Stichting ColorC
krijgt een bijdrage van € 2.500 voor de vijfde editie van het festival OrbitFest met als thema De Spelende Mens. Orbitfest is een toekomstgericht futuristisch winterlichtfestival in de binnenstad van Groningen waarbij licht geldt als bron van energie en inspiratie voor de toekomst. De stichting daagt Noord-Nederlandse makers en hackers uit om vorm te geven aan het concept ‘speelsheid. Het festival vindt plaats van 20 tot en met 22 december 2019.

Pagina's