Regio

Coco in vanBeresteyn


De film gaat over de twaalfjarige Miguel, een enthousiaste jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. Hij komt terecht in een fantastische wereld. Daar ontmoet hij de oudere generatie en leert hij wat zijn plaats binnen de familie is. Ook ervaart hij hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eenvoudige herinnering. Daarmee begint het avontuur pas echt!

3D-printen in Bibliotheek Veendam

Hoe werkt een 3D-printer? Hoe maak je een 3D-ontwerp? Ontdek het allemaal tijdens de gratis inloopmiddag in Bibliotheek Veendam. Woensdag 24 januari kun je van 13.30 uur tot 16.00 uur kennismaken met 3D-printen. Voelen, uitproberen en testen: dat zijn de belangrijkste kenmerken voor De Fabriek in Bibliotheek Veendam. In deze werkplaats worden jong en oud uitgedaagd om nieuwe technieken uit te proberen.

Kerken werken een dag samen

Op zondag 21 januari is er om 10.00 uur in de Grote Kerk te Veendam een oecumenische kerkdienst. Daarin werken zeven kerken uit Veendam en omgeving samen. Het is goed om tenminste 1x per jaar in een gezamenlijke kerkdienst over die muurtjes die ons scheiden heen te kijken, want iedereen (ook binnen de kerken zelf) verzucht wel eens: wat gek toch dat er binnen het christelijk geloof zó veel verschillende opvattingen en zó veel verschillende kerken zijn... En het aardige is: overal ter wereld worden op deze dag gezamenlijke kerkdiensten gehouden!

Zware aardbeving

Groningen is maandag rond 15.00 uur getroffen door de zwaarste beving in ruim vijf jaar tijd, met een kracht van 3,4. Het episch centrum lag bij Zeerijp nabij Loppersum, meldt het KNMI. Uit veel plaatsen in Groningen komen meldingen over de beving. 
Het is de zesde beving in ruim een maand tijd met Zeerijp als episch centrum.

Pagina's