Regio

Leer programmeren bij CoderDojo

Ben jij tussen de 8 en 17 jaar oud en wil je graag leren programmeren? Kom dan vrijdag 3 mei van 16.00-18.00 uur naar Bibliotheek Veendam en word een echte programmeer-ninja!
Dacht je dat Bibliotheek Veendam alleen maar boeken had? Zeker niet! Je kunt er ook van alles leren, bijvoorbeeld tijdens CoderDojo. Kom elke eerste vrijdag van de maand langs in onze dojo en word een Ninja: leer programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken en nog veel meer. Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen en de deelname is gratis.

Extra bussen Koningsnacht en Koningsdag

In heel Groningen en Drenthe wordt op zaterdag 27 april Koningsdag gevierd. Ook in de nacht ervoor vinden veel festiviteiten plaats. Om deze festiviteiten goed te kunnen bereiken rijden Arriva en Qbuzz op donderdag 26 en vrijdag 27 april veel extra bussen.

Zeventien Koningsnachtbusbuslijnen
Op vrijdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten. ’s Nachts rijden van 26 op 27 april zeventien buslijnen de hele nacht door om alle feestvierders weer naar huis te brengen.

Festival Terug naar het begin

Het festival Terug naar het begin start een samenwerking met platform Kans-voor-uw-kind, om het gezinsprogramma voor zoveel mogelijk gezinnen toegankelijk te maken. Met verschillende doe-activiteiten beleven kinderen op zaterdag 25 en zondag 26 mei een feestelijke middag in de Kindertuin, in de historische binnenstad van Appingedam. Het festival wil dat zoveel mogelijk gezinnen de kans krijgen mee te doen. Daarom kunnen bezoekers er nu voor kiezen bij te dragen aan een ticket voor een gezin dat het wat minder breed heeft.

Pagina's