Regio

Ommetje Westerse Molen

NIEUW SCHEEMDA –  Het Ommetje Westerse Molen van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG) is afgelopen vrijdag 25 mei om 13.30 uur officieel geopend. In de Galerie Waarkunst aan de Hoofdweg 1 in 't Waar namen Laura Broekhuizen-Smit, loco-burgemeester van de gemeente Oldambt en de heer Geert Jan ten Brink, dijkgraaf van het waterschap Hunze en Aa's de opening voor hun rekening.

Ommetje Westerse Molen

Gein op het Plein

Veendam - Zaterdag 16 juni staat het centrum van Veendam in het teken van de kindermiddag Gein op het Plein. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen gezinnen op het Museumplein meedoen aan leuke activiteiten. Bouwen, klimmen, maken, spelen en ontdekken. Tijdens Gein op het Plein wordt het Museumplein in Veendam  omgetoverd in een speelplein. Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen, samen met hun ouders, meedoen aan gekke opdrachten en leuke spelletjes. Toegang en deelname is gratis.

De leukste wijkloop van Veendam

WILDERVANK - Al zes jaar organiseren buurtbewoners van de wijk Woellust, gelegen op het voormalig Duintjer-terrein in Veendam, de Woellustrun. "Aanvankelijk deden er alleen wijkbewoners mee, maar ondertussen komen mensen vanuit de hele regio," vertellen organisatoren Wim Meems, Wouter Bustin en Roeland Weijs. “Waarom? Omdat het een van de gezelligste lopen van het noorden is. Kleinschalig, gemoedelijk, een overzichtelijk parcours met enthousiast publiek langs de kant."

Monumentaal erfgoed zoekt molenaar

Het motto van het Groninger Molenweekend 2018 is ŒDoor weer en wind‚. Op 9 en 10 juni wordt de aandacht gevestigd op het molenaarschap van toen en nu. In december 2017 kreeg het ambacht de welverdiende status van werelderfgoed op de Unescolijst. Deze positieve aandacht willen het Gilde van vrijwillige molenaars afdeling Groningen, Erfgoedpartners en de moleneigenaren inzetten om nieuwe molenaars voor de toekomst te werven. Welke stoere mannen en vrouwen durven het aan: door weer en wind de molen aan het werk zetten.

Pagina's