Menterwolde

Vondst asbest op bouwterrein Duurkenakker

Na een melding in de ochtend van 11 december, van het aantreffen van asbestverdacht  materiaal, is in opdracht van de gemeente Midden-Groningen met lint een gebied afgezet. Het gaat om het gebied ten noorden van Duurkenakker in Meeden tussen het A.G. Wildervanckkanaal en de spoorlijn naar het Railservice Centrum Veendam.
Uit eerste onderzoek blijkt dat het inderdaad om asbest gaat in een gebied van ongeveer 750 meter bij 50 meter. Ook zijn er daar meerdere borden gevonden met daarop onder andere de tekst ‘wie wind zaait zal asbest oogsten’.

Regiotoernooi Judo Ryu

Zaterdag 8 december was de dojo van Judo Ryu Muntendam het podium voor een regiotoernooi. Op een regiotoernooi komen kinderen van de samenwerkende verenigingen uit de regio, bij elkaar om een leuk toernooi te maken. De poules worden zo ingedeeld, dat iedereen plezier heeft en elk kind gaat met een prijs naar huis! Voor de thuisvereniging hieldt dat de volgende prijzen in: eerste plek, Lars Schut, Maud Mossel, Milou Venema. Tweede plek, Charel Scholtens en Bas Hanenburg. Een derde plek voor Demiray Dodde, Timon Veldhuis, Hugo van de Veen en Roan Doeve.

Super leuke Kerstworkshop

Afgelopen vrijdag was door O.A.M. in de Menterne in Muntendam een Kerstworkshop georganiseerd. In ons dorp worden momenteel verschillende Kerstworkshops aangeboden. Maar gelukkig wisten 16 personen ons toch te vinden. Gerda Hummel verzorgde deze middag. En bracht de aanwezige dames ( helaas geen heer) stap voor stap bij hoe je het beste een mooi kerststuk kunt maken. Als verrassing kregen alle deelneemsters een zeer leuke, blijvende, kaars in het werkstuk gestoken. Het was een gezellige en ontspannen middag.

Kerstconcert 2018

Op zondag 23 december 2018 organiseert het shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ uit Muntendam o.l.v. dirigent Nico Dijkman haar jaarlijks Kerstconcert. Het Kerstconcert wordt al vele jaren georganiseerd en wordt altijd zeer gewaardeerd door een groot publiek!
Kerstconcert 2018 De Scheepsjoagers
Dit jaar wordt het concert weer gehouden in de verbouwde M.F.C ‘De Menterne’ in Muntendam. De zaal zal worden aangekleed tot een warme en sfeervolle ruimte.

Pagina's