Menterwolde

Exotenmarkt in Meeden

Een nieuw evenement! Op 18 en 19 augustus vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor het eerst een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars presenteren er hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, bananen, cacteeën, agaves en andere, vaak ook winterharde, exoten. Uniek voor Noord-Nederland en een must voor liefhebbers van alles wat anders is op plantengebied.
 

Start uitbreiding museumstation

Afgelopen week zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreidingsplannan van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum van start gegaan. Het museum, gevestigd in het voormalige station van Zuidbroek, heeft vergevorderde plannen om de tuinen aan de oost- en westzijde van het museumstation opnieuw in te richten. Aan beide zijden van het gebouw worden daarbij de verdwenen bijgebouwen in oude staat hersteld.

Spoorwegmuseum zoekt nieuwe vrijwilligers

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, gevestigd in het voormalige station van Zuidbroek, is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het enthousiaste team willen komen versterken. Er is voor ieder wat wils. Zowel door-de-week als ook in het weekend.

Het museum zoekt voor verschillende werkzaamheden nieuwe medewerkers. Bijvoorbeeld voor het meehelpen met administratieve werkzaamheden, het registreren en administreren van de collectie, het inrichten van exposities of het organiseren van evenementen. Ook voor de technische dienst wordt nog gezocht naar extra mensen.

Pagina's