Menterwolde

Winnaars gratis lidmaatschp TCM

Johnny de Weijs en Eline Meijer winnen gratis lidmaatschap Tennisclub Muntendam. Tennisclub Muntendam heeft zaterdag 13 april een zeer succesvolle open dag beleefd. Ondanks het gure weer is het complex druk bezocht. Tijdens de open dag zijn er een aantal tennis clinics gegeven en kon iedereen onder begeleiding even proberen hoe leuk tennis kan zijn. Diverse bezoekers, zowel junioren als senioren, hebben de open dag gebruikt om zich in te schrijven als lid van de vereniging. Als promotie van de open dag konden de nieuw ingeschreven junior en senior leden een gratis lidmaatschap winnen.

Bijzondere week voor Stichting Archief Muntendam

Afgelopen maanden hebben de leden van de werkgroep van de Frits Bos-avond en van het Monument voor de Joodse onderduikers het erg druk gehad met de voorbereidingen van beide evenementen die in dezelfde week plaats vonden.
Afgelopen donderdag 11 april had SAM op de Frits Bos-avond een fotopresentatie van de oude en nieuwe situatie betreffende verschillende straten zoals: Tussenklappen, Het Loeg en de Kerkstraat.  De opkomst was zeer groot en uit de zaal kwamen veel reacties op de getoonde foto’s en de bijbehorende namen van voormalige bewoners van de desbetreffende woningen. Volgend jaar wil SAM opnieuw een avond plannen met andere straten.

Monument voor de Joodse onderduikers

Lezing over spoorlijn Groningen-Eemshaven

Op donderdagavond 18 april aanstaande vindt er in het station Zuidbroek een interessante lezing plaats over de spoorlijn Groningen-Eemshaven. Vorig jaar werd een nieuw deel van deze spoorlijn in gebruik genomen. ProRail bouwde een nieuwe lijn - de noordelijkste lijn van Nederland - van Roodeschool naar de Eemshaven. Het nieuwe traject is 7 kilometer lang, 3 kilometer nieuw spoor en een deel dat van goederen- naar reizigersspoor is omgebouwd.

Superleuke paasdisco in Muntendam!

Afgelopen vrijdagavond 12 april was het weer groot feest in het M.F.C. `de Menterne` te Muntendam. Er werd door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam  weer een vrolijke DISCO georganiseerd. Deze keer was het een PAAS DISCO! Deze disco was bedoeld voor basisschoolkinderen en er waren wel meer dan 45 kinderen. Veel daarvan gingen verkleed als paashaas of droegen een gele outfit. Ook hadden een aantal kinderen zelf oren geknutseld of waren ze geschminkt. Ze zagen er prachtig uit!

Pagina's