Talentenjacht zorgt voor verrassingen

In een sfeervol ingerichte Binnenwoel aan de Raadsgildenlaan presenteerden jongeren van Winkler Prins, van brugklasser tot en met leerlingen uit vwo 6, een gevarieerd programma. De winnaars van vorig jaar, Margo Smeenge en Richard Borchers brachten de openingsact: het mooie ‘Hello’ van Adele.
De jury, bestaande uit Margreet Piek (docent muziek WP), Johan Leeuwerke (docent muziek WP) en Margo Smeenge (winnares TJK 2014) had het moeilijk om de verschillende acts en leeftijden te beoordelen. Zij besloten dan ook om tijdens de avond de prijzen over twee categorieën te verdelen. Er werd bij beide gekeken en geluisterd naar originaliteit, klank, tempo, ritme, expressie en presentatie. 
 
Michelle Veldhuis was een onbetwiste winnares in de categorie solisten met haar pianospel en zang. Bij de duo-groepen was het een lastige beslissing. De interactie met het publiek gaf de doorslag. De einduitslag zag er uiteindelijk zo uit: 
 
Solisten (piano):
• Michelle Veldhuis met ‘Say Something’ van A great Big World
• Ruth Ruijgers met ‘Nuvolo Bianche’ van Ludovico Einaudi
• Melanie Norder met ‘Comptine d’un autre ete’ van Yann Tiersen
 
Duo/Groep:
• Marlin Jager, Anke Dekkema, Max van Linge, Nora Bouzoraa (The Foxes) met ‘I know Places’ van Taylor Swift (piano-gitaar-cajon-zang)
• Julia Smid & Maris van Kranen  met ‘Novels’ van Rusty Clanton (zang-gitaar)
• Lars Hoving & Thomas Ridderbos  met ‘Flamenco Fiesta’ (gitaar)
 
Roos Koster uit H1a kreeg een compliment voor haar spel op clarinet, het enige blaasinstrument dat te horen was op deze avond!

Reactie toevoegen