Activiteiten OBS de Tandem

De periode voor de kerstvakantie op OBS de Tandem is een drukke, maar zeer gezellige, door alle activiteiten en feesten die dan georganiseerd worden. Het begint al op de woensdag voor de vakantie. Er worden elk jaar kerststukjes gemaakt in alle groepen. Het groen wordt geleverd door de gemeente en elk kind neemt een bakje met oase mee en versierspullen.
Er wordt druk gewerkt en het resultaat is elk jaar weer prachtig. Op donderdagavond is het kerstdiner. Van te voren wordt door de kinderen besloten wat ze graag tijdens het kerstdiner willen eten. Er komen intekenlijsten aan de muur bij de jongste kinderen en de oudere kinderen krijgen een briefje mee waarop staat wat de ouder kan gaan maken.
Elke ouder maakt voor ongeveer 6-12 kinderen een gerecht van het uitgekozen menu en dat wordt naar de klassen gebracht, net voor aanvang van het diner.
En dan kan het smullen beginnen! Ook aan de ouders wordt gedacht: in de centrale hal zijn allerlei lekkernijen te koop en kunnen de ouders gezellig bijkletsen. Na het diner komen we met zijn allen samen in de centrale hal en wordt het kerstdiner afgesloten met samenzang.
Natuurlijk kunnen al deze activiteiten alleen maar plaatsvinden met de hulp van vele hulpouders en die helpen met veel enthousiasme.
De volgende dag gingen de kinderen nog een ochtend naar school en dan kan de welverdiende kerstvakantie beginnen!

Reactie toevoegen