Bach bij Kaarslicht!

Op maandagavond 28 juli speel het Internationaal Orgelduo Briosamente een bijzonder concert in de Petruskerk van Zuidbroek. Het duo speelt het inmiddels traditionele Bachconcert in Zuidbroek met als thema "Bach bij Kaarslicht".
Reeds zeven jaren achtereenvolgens organiseert de orgelcommissie van de Petruskerk dit Kaarslichtconcert op deze bijzondere datum, de dag dat Johann Sebastian Bach in het jaar 1750 overleed. Het duo Briosamente bestaat uit twee musici die inmiddels een internationale reputatie hebben opgebouwd, te weten Mónika Kecskés uit Budapest, Hongarije, en Henk de Vries, de organist-titulaire van de Zuidbroekster Petruskerk. 
De musici zijn tijdens het concert middels een beamer live te zien als ze spelen! 
 
De musici:
Mónika Kecskés is afgestudeerd aan de Budapest Academy of Music voor Orgel, Kerkmuziek, Clavecimbel en Muziektheorie en verwierf hiervoor de titel 'Master of Music'. Zij vervolgde haar studie aan de London Royal Academy of Music en de Vienna University of Music. Als organist en cantrix is zij verbonden aan de Fransiscanen Kerk in Budapest. Als docent is Mónika als Lector en Adjunct Professor verbonden aan verschillende universiteiten in Budapest. Zij was o.a. finalist tijdens het prestigieuse International J.P. Sweelinck Organcompetition in Amsterdam in 2012.
Henk de Vries is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de MusikHochschule in Hamburg voor Orgel en Kerkmuziek en verwierf hiervoor de titel ´Master of Music´. Henk is eveneens Cum Laude afgestudeerd aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur en lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland. In mei van dit jaar is Henk, samen met Peter van Dijk, benoemd als vaste orgeladviseur voor de historische orgels in de Martinikerk te Groningen. Henk is aangesteld als titulair-organist van de Petruskerk te Zuidbroek en als cantor-organist te Zeerijp. Hij speelde als finalist o.a. tijdens het prestigieuse International J.P. Sweelinck Organcompetition in Amsterdam in 2012.
Het concert is NIET gratis. Na afloop is er een glas wijn in het koor van de kerk. 

Reacties

Daar is die weer.... het zwakke punt van Tusschenklappen: de vijf W op een goede manier beantwoorden.

Zoals zo vaak mankeert ook hier weer een belangrijk kleinigheidje in de tekst. De vraag *wanneer* is maar gedeeltelijk beantwoord.
Juist, op maandag 28 juli. Maar op welk tijdstip?

Of zou dit artikel als puzzel bedoeld zijn?
Hier de oplossing: het is een concert "bij kaarslicht". Wanneer is het op een zomerse avond tijd om de kaarsjes te ontsteken? Om 20.00? 20.30? 21.00? 21.30? nou nee. Tot nu toe zou er nog steeds te veel daglicht in de kerk vallen.

22.00 uur dan? Meteen goed!
Nu heeft de avondschemering zodanig zijn intrede gedaan dat er door het ontsteken van de kaarsjes een mooie sfeer ontstaat.

Zo dan. Tot vanavond om 22.00 uur in de Petruskerk!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Oh ja, en hoe was dat ook weer met de 5 W? Wie, Wat, Waar (!), Wanneer (!), Waarom.
Ook 'waar' is helaas niet helemaal duidelijk opgeschreven. Op Internet zou het kunnen geburen dat er ook iemand jouw pagina leest die niet in Menterwolde en omstreken woont. Vakantiegangers misschien? Zij moeten nu eerst nog omslachtig via andere webpagina's het adres van de kerk opzoeken, mochten zij het concert willen beluisteren.
Voor allen die van verder weg, geleid door een GPS, naar Zuidbroek willen komen: Ga naar de Kerkstraat 95. Komt wel goed.

Reactie toevoegen