Muntendam behoudt Van den Noortbad

Woensdag 19 oktober jl. heeft het college een constructief overleg gehad met de eigenaren van zwemschool De Krabbelaar. Al geruime tijd wordt met De Krabbelaar gesproken over een overname van het overdekte DG van den Noortbad in Muntendam. 
Muntendam behoudt Van den Noortbad
Het overleg heeft een akkoord op hoofdlijnen opgeleverd. De Krabbelaar neemt het zwembad, zonder het personeel, per 1 januari 2017 in eigendom over. In het akkoord is ook afgesproken dat de gemeente voor de komende 10 jaar een geringe bijdrage levert in de kosten van exploitatie en onderhoud.
Wethouder Veenstra: “Met het nu bereikte akkoord behalen we alsnog een fors deel van de bezuinigingsopdracht op het zwem-bad, maar zijn we in een ge- wijzigde vorm toch in staat het bad te behouden. Voor het personeel is dit pijnlijk, als gemeen-te gaan wij samen met hen wer- ken aan hun toekomst.” 
Het college is bijzonder tevreden met dit akkoord, omdat door het goede samenspel tussen De Krab-belaar en de gemeente, het Van den Noortbad, ondanks eerdere berichtgeving, toch voor de gebruikers en het dorp behouden kan blijven worden. 
Wethouder Veenstra: “De komen-de weken zal het akkoord verder uitgewerkt worden. Wij hebben er vertrouwen in dat we de komen-de weken hierover goede afspraken kunnen maken rondom de overdracht maar ook over de rol en plek van de huidige gebruikers van het bad.” 
Hinke van der Veen, eigenaar van zwemschool De Krabbelaar, heeft naar haar klanten altijd uitgespro-ken er vertrouwen in te hebben er met de gemeente uit te komen en is dan ook blij met deze uitkomst. Van der Veen onderschrijft de woorden van wethouder Lian Veenstra: “De afgelopen weken hebben we gesprekken gevoerd over hoe we het bad gezamenlijk konden open houden, met deze insteek hebben we dit resultaat kunnen bereiken. De komende weken zullen er gesprekken worden gevoerd met verenigingen en gebruikers om te kijken naar de invulling per 1 januari. We gaan met ons tomeloze enthousiasme de-ze uitdaging met veel plezier aan!” 
 

Reactie toevoegen