‘Topsport is ondernemen en ondernemen is topsport’

Geslaagde Ondernemersavond HS-Connect! 
Op donderdag 18 februari 2016 vond in Hoogezand-Sappemeer de jaarlijkse ondernemersavond van de gemeente plaats in een goed gevuld theater Kielzog. Het was voor de vijfde keer dat deze netwerkactiviteit door de gemeente werd georganiseerd en voor het eerst dat ook ondernemers uit Menterwolde en Slochteren waren uitgenodigd.
Grote opkomst - gevarieerd programma
Zo’n 325 belangstellenden woonden de avond bij. Ondernemers uit alle sectoren waren present:, agrarisch, dienstverlening, industrie, bouw, en zowel zzp- ers, mkb als grote industrieën. Ook waren er contactpersonen vanuit gemeenten, onderwijs en meerdere instellingen die de bedrijvigheid ondersteunen, zo-als het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, het Regionaal Ondernemers- instituut en werkgeversorganisaties.
Twee sprekers lieten hun licht schijnen over het thema van de avond ‘samenwerking in de regio’: Erik Drenth, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en gastheer van de avond. Daarna was het podium voor Gerard Kemkers, bekend als topschaatser en succesvol coach en nu actief als manager Topsportzorgcentrum bij FC Groningen. Presentator Marcel Nieuwenweg nam tussen de bedrijven door de gasten mee in een speciale reportage met een aantal interviews waarmee een sprekende impressie/doorsnee werd gegeven van de bedrijvigheid in de regio. Er werden een aantal bedrijven op een speciale manier belicht; waaronder (uit de gemeente Menterwolde) Wijnkoperij Jos Beeres te Noordbroek en Grafisch bedrijf de Bruin uit Zuidbroek (foto).
 
Samenwerking: mensenwerk / rode draad
Erik Drenth stond onder andere stil bij de gemeentelijke samenvoeging van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een belangrijke stap die ook voor het bedrijfsleven van betekenis is. Met behulp van een beeldend uitstapje in de geschiedenis hield hij zijn toehoorders voor dat het uiteindelijk bij zo’n groot proces gaat om mensen, dat samenwerken tussen overheid en bedrijfsleven belangrijk is, en dat een groot aantal ondernemers in deze regio elkaar én de gemeente al op veel manieren weten te vinden.
 
Gerard Kemkers: inspirerend  
Gastspreker Gerard Kemkers boeide de zaal met zijn persoonlijke ervaringen als succesvol schaatser en coach. Samenwerken in een team om topprestatie te leveren, het coachen van talenten: veel parallellen tussen topsport en ondernemen. ‘wat u doet is topsport en topsport is ondernemen’, vatte hij zijn verhaal samen. En daarmee gaf hij ook ruim inspiratie mee zoals later op de avond uit de reacties zou blijken.
 
Geanimeerd netwerken
Het programma liet volop ruimte voor informeel netwerken en dat gebeurde dan ook geanimeerd tijdens de informele borrel. Veel persoonlijke gesprekken in een prima sfeer, waarover één van de aanwezige ondernemers ook opmerkte: ‘Het is ook net alsof deze avond steeds drukker wordt’… En daarmee kan de organisatie terugkijken op het geslaagde activiteit.

Reactie toevoegen