Ruimere invoering kinderpardon

PvdA-raadslid Anja van Duren uit Muntendam en Esther van Dijken (PvdA) uit Winsum waren afgelopen zaterdag 13 februari op het jaarlijkse landelijke PvdA-congres in De Rijtuigenloods te Amersfoort. Ze hebben, namens Menterwolde (HSSM) en Winsum, een actuele motie ingediend voor een ruimere invoering van het kinderpardon. “Toen we gistermorgen om 9.25 uur aankwamen in Amersfoort en alles in ontvangst hadden genomen, bleek dat de motie niet toelaatbaar was (advies Presidium)”, laat Anja weten.
“Wij hebben daarna een gesprek gehad met het Presidium en we konden bij de vaststelling van de agenda het congres vragen of zij het eens waren met het Presidium. Het Congres vond ook dat deze motie actueel was en zo kwam hij alsnog op de agenda.
Namens de afdelingen Winsum en Menterwolde hebben Esther van Dijken en Anja van Duren de motie verdedigd en hij is met ruime meerderheid door het congres aangenomen; er was een groot applaus en gejuich. Hopelijk zorgt dit er voor, dat kinderen die langer dan 5 jaar in Nederland wonen hier ook mogen blijven.”

Reactie toevoegen