Recreatie bij Botjes Zwembaai

Het is een prachtige zomer en je hoeft niet ver weg te gaan om van het mooie weer, wit zand en prachtig blauw water te genieten. Recreëren in Zuidbroek! De afgelopen week was het zonnig en warm, en hopelijk blijft het de komende periode warm weer. Dan is het prettig om een verfrissende duik te nemen. Dus zwemkleding aan en lekker naar het water.
De zuidwesthoek van de zwemplas biedt volop mogelijkheden om een dag of een aantal uurtjes door te brengen. De zwemplas trekt veel publiek uit de hele omgeving. Er is een toiletvoorziening, picknicktafels, bankjes en afvalbakken. Fokko Lageman van FM-catering  uit Hoogezand verzorgd sinds 6 weken de catering bij de zwemplas. Ook is hij samen met medewerkers van de gemeente verantwoordelijk voor het onderhouden van de toiletunits en het netjes houden van het strand.
Samen met werknemer Xander Geukens bemannen beide heren een Duitse snackwagen waarin allerlei snacks, frisdrank en wel 24 soorten ijs verkrijgbaar zijn. “En alles met ouderwetse lage prijzen.” Fokko Lageman wil ook proberen meer kindervermaak naar Botjes Zwembaai te halen. Lageman heeft zelf in Zuidbroek gewoond en is heel bekend met dit gebied. “Het is hier zo mooi. Schoon fris water; een beter plekje kun je je niet wensen.” 

Reactie toevoegen