Zomerexpositie in vanBeresteyn

Van 9 tot 31 augustus 2014 is in cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn de Zomerexpositie te zien. In de foyer en de voormalige kunstuitleen hangen werken van ca 30 kunstenaars uit Menterwolde, Veendam, Pekela en omliggende regio. Op 9 augustus om 11.00 uur wordt de zomerexpositie geopend door Jan Starke, eigenaar van het Huis voor de Kunst, ‘een gewoon huis met een bijzondere inhoud’. Behalve eigenaar is hij kunstliefhebber en -kenner.
Kunstenaars werden in het voorjaar uitgenodigd om deel te nemen aan deze expositie. Het doel is om (amateur-) kunstenaars die niet genoeg werk hebben om een hele expositie te vullen of die het eigenlijk wel spannend vinden om te gaan exposeren, een kans te geven om hun werk te laten zien. Er kwamen veel enthousiaste reacties binnen.
Een selectiecommissie, bestaande uit Theo Zwinderman (beeldend kunstenaar), Floor Haanstra (kunstbeleid) en Mario Post (kunstliefhebber) heeft kunst van bijna 40 kunstenaars geselecteerd.
Van te voren waren er geen selectiecriteria opgesteld en er was geen thema. Zwinderman hierover: ‘..waar ik op geselecteerd heb is niet altijd de kwaliteit, maar ook op iets eigens, dus niet het obligate onderwerp (landschap, stilleven, portret)’
De waardering van kunst is heel persoonlijk. Daarom willen we de bezoekers ook de gelegenheid geven om hun mening te geven. Gedurende de expositieperiode kiest het publiek het ‘Zomerkunstwerk van 2014’. De tentoonstelling is te bezichtigen gedurende de openingstijden van het cultuurcentrum. In de zomerperiode is dat dagelijks van ca 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis

In het cultuurcentrum is nog veel meer te genieten. In de bibliotheek is een leestafel gemaakt met mooie kunstboeken, in het Veenkoloniaal Museum is de tentoonstelling van kunstschilder Rolf Dieter Meijer-Wiegand te bewonderen en in het Grandcafé is een speciaal zomerdrankje te nuttigen. Kortom, zomers genieten in vanBeresteyn!

Reactie toevoegen