De Haan wint 35e Ronde

Met dank aan Muntendammer Jos Feiken, heeft Paul de Haan zondag 15 juni jl. de 35e editie van de Ronde van Muntendam gewonnen. Hiermee schaart hij zich in het rijtje met illustere winnaars als Gerard Schipper (1980 en 1982), Piet Kleine (1983 en 1990), Lammert Huitema (1989) en John Kerstholt (1999).
 
 
Muntendammer Jos Feiken voelde  zich niet sterk genoeg om de ronde te winnen, maar kon nog wel de kracht verzamelen om in de laatste twee ronden het tempo dusdanig hoog te houden, dat ontsnappen niet mogelijk was. Hierdoor kon De Haan, deel uitmaken van een kopgroep van acht renners en de klus afmaken. Vin-cent Huiting werd tweede voor de Duitser Christoph Haxsen. Feiken kwam als achtste over de meet.
Voor aanvang van de start van de Elite, werden de drie bestuursleden (Ko Boddema, Lineke Kerstholt en Jan Blaauw) van het Wielercomité Muntendam door Omega in het zonnetje gezet. De drie stoppen met de organisatie van het wielerevenement en hopen dat wielervereniging Ome-ga de ronde overneemt.
 
Verder stond afgelopen zondagmiddag de dikke banden race voor basisschoolleerlingen op het programma. Arvid Vos, Safiera Bosscher, Tiago Nahuis en Fabio Nahuis zijn uitgenodigd om mee te doen aan de landelijke finale van de DBR op 27 september in Leiden.

Reactie toevoegen