Lonneke Uneken (14) Nederlands Kampioen

Zondag 8 juni jl. stond het NK wielrennen voor de jeugd op de agenda in het Zeeuwse Phillipine. Ruim 370 km van Veendam deden maar liefst 6 jeugdwielrenners van de Eerens Stormvogels Veendam mee.

Na kwalificatie via de diverse districten stond hier de nationale top in de verschillende leeftijdscategorieën aan de start. Het beste resultaat werd behaald door Lonneke Uneken uit Veendam, ze werd Nederlands Kampioen in de categorie 6 (meisjes 14 jaar) Lonneke reed constant voorin het peloton, waaruit op dit parcours geen ontsnapping mogelijk was. Uiteindelijk na een harde koers trok een mederenster de massasprint aan van een paar honderd meter, waarbij Lonneke er op en erover kwam! Topprestatie!!
Ook de andere Stormvogels presteerden naar behoren en haalden diverse ereplaatsen. Zo werd Carolien de Bruin uit Zuidbroek 4e (meisjes 12 jr), Luna Zijlstra (Winschoten) behaalde een 10e plaats (meisjes 13 jaar), Kevin Kuiper uit Nieuwolda werd 30e (jongens 11 jaar) en Karsten Veen (Westerlee) eindigde keurig achterin het peloton op een 64e plaats (jongens 14 jaar).
Een succesvol NK dus voor Eerens Stormvogels Veendam dat hopelijk een vervolg krijgt op het volgende grote evenement; de Asser Jeugdtour in juli.