Opening 3-minute-store


“Ik ben ervan onder de indruk hoe snel brand om zich heen grijpt en hoe weinig tijd je als bewoner hebt om de weg naar buiten te vinden. Ik vind dat deze voorlichting voor heel Nederland van belang is en ben blij dat we dit met de veiligheidsregio kunnen doen.” Met deze woorden opende burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen vrijdagmiddag om 13.00 uur de 3-minutestore van de brandweer in Hoogezand. Hij knipte een lint door waarmee de tijdelijke winkel in winkelcentrum de Hooge Meeren officieel werd geopend.
Burgemeester opent 3-minute-store van brandweer in Hoogezand
De winkel
De winkel heet 3-minute-store omdat je bij een woningbrand ongeveer drie minuten hebt om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen. In de winkel kun je met een virtual-realitybril ervaren hoe het is om te vluchten mét en zonder de waarschuwing van een rookmelder. Binnen zijn een slaapkamer, een keuken en een woonkamer met brandgevaren nagebouwd. Bezoekers kunnen de ruimtes bekijken en ontdekken wat zij nog niet wisten.

De enige winkel waar je niets koopt en waar je rijker uitkomt.

Openingstijden
De winkel is elke woensdagmiddag, vrijdagmiddag en –avond en elke zaterdag open. Zaterdag 22 december om 17.00 uur sluit de store. Toegang is gratis.

Reactie toevoegen