Hoogezand-Sappemeer

Opening 3-minute-store


“Ik ben ervan onder de indruk hoe snel brand om zich heen grijpt en hoe weinig tijd je als bewoner hebt om de weg naar buiten te vinden. Ik vind dat deze voorlichting voor heel Nederland van belang is en ben blij dat we dit met de veiligheidsregio kunnen doen.” Met deze woorden opende burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen vrijdagmiddag om 13.00 uur de 3-minutestore van de brandweer in Hoogezand. Hij knipte een lint door waarmee de tijdelijke winkel in winkelcentrum de Hooge Meeren officieel werd geopend.

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdag 8 december 2018 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Geert Mellens (57 jaar) uit Hoogezand. De heer Mellens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding werd 's avonds aan hem uitgereikt bij de brandweer in Hoogezand tijdens de jaarlijkse Korpsbindingsavond.
 
Verdiensten van de heer Mellens

Winterdichters in de Bibliotheek

Op donderdag 20 december dragen dichters en schrijvers uit de regio hun mooiste wintergedichten en korte verhalen voor in de Bibliotheek Hoogezand van 19.00-21.30 uur. Muziek en kerstdecoraties brengen ons in stemming voor de feestdagen. Hoe mooi is het om je ook te laten inspireren door regionale talenten? Zij hebben hun gedichten en verhalen met zowel vrolijke als melancholieke gedachten over deze decembermaand op papier gezet en komen dit voordragen in de Bibliotheek Hoogezand.

Piano voor De Burcht

Dinsdag 4 december werden de bewoners van ZINN locatie De Burcht verrast met een nieuwe piano. Robert Berting, voorzitter van de Vrienden van ZINN overhandigde op feestelijke wijze het nieuwe instrument aan clustermanager Jan Wilts.
Piano voor De Burcht
De piano heeft een mooi plekje in het restaurant gekregen. Pianiste Anne Mak trakteerde de aanwezigen op een klein concert, zodat iedereen meteen kon genieten van de prachtige klanken van de piano.

Dichtbundel Henk Puister bijna uitverkocht

Net als vorig jaar met ‘Weerom noar vrouger’ loopt nu ook de dichtbundel ‘Bliedschop veur t bezeren’ van Henk Puister als een trein. De afgelopen 4 weken zijn er in Hoogezand en Sappemeer al ruim 100 exemplaren verkocht.
Dichtbundel Henk Puister bijna uitverkocht
Volgens schrijver-dichter Henk Puister heeft dit naast de inhoud vooral te maken met de speciale prijs van 5 euro (oorspronkelijke winkelprijs 12,50 euro) en de tijd van het jaar.

Pagina's