Dichtbundel Henk Puister bijna uitverkocht

Net als vorig jaar met ‘Weerom noar vrouger’ loopt nu ook de dichtbundel ‘Bliedschop veur t bezeren’ van Henk Puister als een trein. De afgelopen 4 weken zijn er in Hoogezand en Sappemeer al ruim 100 exemplaren verkocht.
Dichtbundel Henk Puister bijna uitverkocht
Volgens schrijver-dichter Henk Puister heeft dit naast de inhoud vooral te maken met de speciale prijs van 5 euro (oorspronkelijke winkelprijs 12,50 euro) en de tijd van het jaar.
‘Het blijkt dat veel mensen deze dagen makkelijk een boekje meenemen om voor Sinterklaas of kerst cadeau te geven. Mensen spreken me aan op straat en geven aan dat ze naast de gedichten ook de korte, humoristische versjes achterin het boek waarderen’.

Puister kan zonder overdrijven als meest-productieve schrijver in de streektaal worden beschouwd. Naast 4 boeken, schreef hij de afgelopen 40 jaar honderden gedichten, verhalen en columns. Veel artiesten (zoals Wia Buze, Age van der Velde, Rieks Folgerts en Krzysztof Groen) zetten teksten van Henk op muziek. Daarnaast is hij vanaf het begin vaste medewerker (‘aanschoever’ of ‘kwakker’ zoals hij zelf zegt) bij het Groningstalige programma ‘Toezeboudel’ dat al 30 jaar bestaat. Vorige week presenteerde Gerard Lunshof zijn jubileumuitzending op de radio.

Henk Puister wist al vroeg dat hij meer talent had voor schrijven en dichten dan voor zingen. Dit blijkt uit zijn gedicht ‘Zangles op schoule: Meester zien kritiek was nait maals/Hai zee tegen mie: ‘Doe zingst vaals!’/mor k wos zeker dat meester loog/omdat k allain lippen bewoog.

Gesigneerde exemplaren zijn nog verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt) bij Bruna in Hoogezand en Winschoten en bij Jumbo in Sappemeer. De bundel thuis laten bezorgen kan ook (meerkosten 2,50 euro) door een mail te sturen naar b.k.puister@gmail.com.

Reactie toevoegen