Bram Baptist in de klas Aletta Jacobs

Op dinsdagochtend 10 april gaf Bram Baptist, schrijver van het spannende jeugdboek de Koningszoon, een lezing aan de leerlingen van mavo-3 van het dr. Aletta Jacobs College. 
De school is, in samenwerking met bibliotheek Hoogezand, druk bezig met een project over historische romans. De leerlingen lezen een roman en doen onderzoek naar de historische bronnen. In dat kader bezocht schrijver en geschiedenisdocent, Bram Baptist uit Meeden, de school. 
Bram Baptist in de klas Aletta Jacobs
Naast een voorleeswedstrijd bood de schrijver de leerlingen een zeer boeiende en gevarieerde lezing aan. Daarbij besteedde Baptist veel aandacht aan zijn inspiratiebronnen die hij met behulp van filmfragmenten en persoonlijke foto’s ondersteunde. Het leukst waren misschien wel de opwindende boekfragmenten die door de leerlingen op vakkundige wijze werden voorgelezen. Er werden zelfs enkele passages van de historische roman waar Baptist nu aan werkt, De oorlog van Juliette, met de klas gedeeld. Uiteraard hebben de leerlingen beloofd deze fragmenten nog even geheim te houden tot het nieuwe boek is verschenen. 
Door een koppeling te maken tussen de belevenissen van de jeugdige hoofdpersonages en de historische feiten, liet de schrijver zien hoe je op een aantrekkelijke manier kunt schrijven voor jongeren. En het werkte; de leerlingen schoten veelvuldig in de lach. 
Na een kort beraad van de voorleesjury won Melissa Dammer (M3c) de spannende voorleeswedstrijd. Melissa ontving een gesigneerd exemplaar van De Koningszoon. 

Reactie toevoegen