Engels Koormuziek in Petruskerk

Zuidbroek - Zaterdagavond 25 november is er een Choral Evensong te beleven die als concert met samenzang zal worden uitgevoerd. Het heeft het karakter van een Engelse avonddienst (Evensong) oftewel een vesper zoals die in Engeland dagelijks wordt gezongen.
In zo’n Evensong staan vaste liturgische gezangen die gezongen worden door het koor. Er wordt bijvoorbeeld altijd de lofzang van Maria gezongen en ook die van Simeon. Deze worden ook wel genoemd het Magnificat en Nunc Dimittis. Verder worden ook de gebeden gezongen, niet zoals gebruikelijk door de voorganger maar de voorzanger (in dit geval de dirigent), waarop het koor in wisselzang de gebeden beantwoordt.
Deze Evensong draagt de titel "For All The Saints". Dit omdat het als opmaat kan dienen voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de dag waarop in de protestantse kerk traditiegetrouw de mensen worden herdacht die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn gestorven.
De avond wordt verzorgd door het koor Dutch Choral Singers, een internationaal projectkoor bestaande uit 15 zangers dat al vele malen in Engelse kathedralen heeft gezongen. Zo gaat het koor in oktober 2018 naar Salisbury Cathedral en naar Bournemouth om hun zangkwaliteiten ten gehore te brengen. Het koor staat onder leiding van choirmaster Henk de Vries en zal begeleid worden door organist Vincent Hensen.
Na afloop is er een glaasje wijn te nuttigen in het koorgedeelte van de kerk. De toegang is niet gratis.

Reactie toevoegen