Wacht niet tot de verkiezingen, kies nu!

Kies voor deelname in zonnepanelenpark SunBrouck. Alle inwoners van Sappemeer, Kolham, Froombosch, Slochteren en grote delen van Hoogezand kunnen deelnemen. U hebt dan zelf zonnepanelen, niet op uw dak, maar in een coöperatie samen met anderen op een speciaal daarvoor ingericht terrein. Dat kan. Als u meteen beslist, kunt u nog deelnemen! 
 
Zonneweide op maat
Links en rechts komen grote zonneparken met vaak vele tienduizenden panelen. Grote bedrijven die hun hoofdkantoor elders hebben, investeren miljoenen en strijken veel subsidiegelden op. Veel geld verdienen, grootse plannen, maar waar blijft u als inwoner? 
SunBrouck pakt dat anders aan. Het SunBrouck zonnepark komt te liggen op een vroegere crossbaan (2 hectare) aan de spoorlijn van Hoogezand naar Winschoten, vlakbij Zuidbroek. Dankzij uw deelname komen er daar uiteindelijk 1200 panelen, die in handen zijn van de coöperatie, dus niet in bezit van een bedrijf. Helemaal van u en de andere deelnemers. U kunt voordelig deelnemen met het aantal panelen dat overeenkomt met Uw energieverbruik in huis, bedrijf of vereniging. 3200 Kilowattuur per jaar betekent 12 panelen. Heeft U al zonnepanelen, maar is de opbrengst ervan minder dan Uw verbruik, dan kunt U voor het resterende deel ook bij ons terecht! Deelname is gunstig voor uw portemonnee en goed voor het milieu. 
 
Deelname
De coöperatieve vereniging SunBrouck U.A. is eigenaar van het park en is de exploitant. De deelnemers in het park zijn allemaal lid van de coöperatie. Samen met de andere leden bent u via de coöperatie de baas over het park. Ook sportverenigingen en bedrijven kunnen in het park deelnemen en zijn dan tevens lid van de coöperatie. Deelnemers betalen per paneel vooraf 99 euro en daarna nog 15 jaar 17 euro per jaar. Of u betaalt € 256 ineens. Over het aantal panelen kunt u van de coöperatie advies krijgen. Maar u beslist natuurlijk zelf. De opgewekte stroom wordt verkocht aan het coöperatieve energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD), één van de tachtig energiecoöperaties in Noord-Nederland. U kunt Uw energie (groen gas en groene elektriciteit) ook bij NLD afnemen, waarmee U de coöperatie en de plaatselijke ontwikkeling van groene energie in Noord-Nederland stimuleert. Wie deel- neemt, krijgt bij zijn of haar jaarafrekening het bedrag van de energiebelasting over zijn huiselijke elektra- verbruik terug, ongeveer 2/3 deel van de KWh prijs! Deze landelijke regeling, die officieel Regeling Verlaagd Tarief heet wordt door de belastingdienst uitgevoerd.
 
Meedoen
Wilt u meedoen, meld u dan aan op onze website www.sunbrouck.nl,  en lees daar alle informatie over SunBrouck. Vragen kunt u per mail stellen, maar ook telefonisch bij Peter de Wekker, telefoon 06-15397979. Wilt u eerst meer weten, kom dan op 6 november Ruitenvelder, Ruitenweg 39 in Froombosch. Om 19.30 uur begint de bijeenkomst. 
 
Langverwachte Start
De komende maand wordt de handtekening geplaatst om met de bouw te beginnen. Beslis dus snel. U kunt op deze wijze zeer voordelig bijdragen aan een beter milieu voor iedereen en een substantiële kostenbe- sparing voor U zelf. Maar ook zonder Uw komst kunt U Uw deelname aan SunBrouck melden. 

Reactie toevoegen