Piano terug in dorpshuis

In de jaren ’70 ging een lang gekoesterde wens van de inwoners van Noordbroek in vervulling, de leeggekomen Zuiderschool werd omgebouwd tot dorpshuis. Noordbroekster zetten vele acties op touw en tasten diep in de buidel om 10% bij te dragen aan de verbouwkosten. 
Piano terug in dorpshuis
Omdat dit bedrag ruimschoot binnengehaald werd, was het toenmalige bestuur van de Klipheerd van mening dat in een dorpshuis ook een piano hoorde.
Enkele inwoners, waaronder mw. Westerdijk en dhr. van Groenenbergh, werden gevraagd om zich te oriënteren voor aanschaf van een mooie piano. Door de jaren heen maakten vele verenigingen en organisaties dankbaar gebruikt van deze piano.
In verband met de bouw van het nieuwe mfc, waarin o.a. het dorpshuis gevestigd werd, ging in 2013 dorpshuis de Klipheerd tegen de vlakte en ging de piano in opslag.
Begin 2017 trokken dhr. van Groenenbergh en  mw. Westerdijk aan de bel: “waar is de piano gebleven “? 
Twee leden van de DorpsAdviesRaad gingen op zoek, via de gemeente en het beheer van de Heemtuin, alwaar de piano na omzwervingen in opslag was gekomen.
De opslag had de piano echter geen goed gedaan en door perikelen rondom de Heemtuin bleek de piano verkocht.
Door inzet van de DAR hebben de gemeente en het huidige beheer van de Heemtuin gezorgd dat het dorpshuis in Noordbroek een gelijkwaardige piano in huis heeft gekregen. Afgelopen donderdagmor- gen heeft mw. Westerdijk, onder toeziend oog van dhr. van Groenenbergh, de piano “ingespeeld”.
De DAR bedankte hen, namens de bevolking, met een boeket bloemen voor de tip van de verdwenen piano.

Reactie toevoegen