Socialsofa’s onthult

Op vrijdagmiddag 16 juni 2017 werden maar liefst 2 Socialsofa’s, waarvan 1 met bijbehorend tafelobject en 1 verhalenbank geplaatst in Muntendam en Noordbroek. De geschiedenis van Noordbroek, het mooie buitengebied en de vroegere geschiedenis van Muntendam zijn terug te vinden in het glasmozaiek op de verschillende banken. 
Socialsofa’s onthult
Wethouder Jaap Borg was bij de onthullingen aanwezig. Foto 1 De bank op het plein voor het gemeentehuis werd gesponsord door Werkgroep MenterAroute en foto 2 de poef door Dorpsraad Muntendam.
De bank verwijst naar het mooie buitengebied van Muntendam, met o.a. een prachtig spel van felrode klaprozen. In eenzelfde stijl wordt hierbij een tafelmozaïekobject geplaatst. 
Socialsofa’s onthult
Foto 3 Bij de Tibbe in Muntendam werd door de wethouder en voormalig huisarts Otto Maarsingh nog een bank onthuld. Deze is gesponsord door het Groene Kruis. De bank laat een aantal onderwerpen uit de vroegere geschiedenis van Muntendam de revue passeren. Op de achterkant is een straatbeeld te zien met daarin als middelpunt het bekende ‘Groene Kruis gebouw’.
Socialsofa’s onthult
Foto 3 Later op de middag werd er bij het MFC in Noordbroek de laatste bank onthuld door de wethouder, dorpsraad en de schoolkinderen. Leerlingen van groep 7 van de Amerikaschool uit Noordbroek hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze bank. De laatste bank uit de serie ’16 Groninger Verhalenbanken’ is tot stand gekomen door Leader Oost Groningen en de gemeente Menterwolde.
Socialsofa’s onthult
 

Reactie toevoegen