Groot succes Open Dag Apothekers

Zaterdag 18 maart was de landelijke open dag van Service Apotheken. De apotheken van de Apothekers Combinatie Veendam deden hier enthousiast aan mee en met succes. 
Groot succes Open Dag Apothekers
De apotheken hadden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een rondleiding door de apotheek, het maken van lippenbalsem en een kleurwedstrijd voor de kinderen, een mini check-up op bloedsuiker en cholesterol, advies over vitamines of huidverzorging en nog veel meer.
De opkomst overtrof de verwachtingen en de bezoekers waren allemaal erg geïnteresseerd in het werk van het apotheekteam. Dit zorgde ook voor meer begrip over de wachttijden. Een reactie van een cliënt: ‘Nu weet ik waarom ik soms even moet wachten op mijn medicijnen, het is niet zo eenvoudig als ik dacht’. En dat klopt, er wordt veel gecontroleerd achter de schermen: tot drie keer toe wordt er een controle uitgevoerd door een assistente of een apotheker. Als apotheek heb je een controlerende functie, het is de laatste stap voordat de patiënt het medicijn krijgt. Het is belangrijk dat de patiënt het middel op de juiste manier gebruikt, afgestemd op zijn persoonlijke situatie. Het was een zeer geslaagde dag waar bezoekers een goed beeld hebben kunnen krijgen van de farmaceutische zorg die de apotheek biedt.

Reactie toevoegen