“Zonnepark Sunbrouck dichtbij”

De realisering van zonnepanelenpark Sunbrouck aan de Industrieweg in Zuidbroek komt dichterbij. Tientallen inwoners van Zuidbroek, Sappemeer, Muntendam en Noordbroek tekenden in. Groninger Huis en ook gemeentebesturen van Oldambt, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde bezien deze weken of zij hun energiegebruik tot 10.000 KWh per jaar inbrengen.
 “Zonnepark Sunbrouck dichtbij”
Wat gaat het park opleveren? Een bijdrage aan het duurzaam opwekken van elektriciteit en een klein stukje beperking van de uitstoot van CO2 uit elektriciteitscentrales. Alle beetjes zijn nodig! De deelnemers bereiken dat zij geen energiebelasting hoeven te betalen. Dus het scheelt per kilowattuur ruim 12 cent. Dit loopt via de Belastingdienst en is geregeld in een uitvoeringsbesluit dat berust op het Energieakkoord uit oktober 2013. De vrijstelling geldt voor 15 jaar gerekend vanaf het moment dat het park in werking is.
Als lezers zich nog willen aanmelden, kan dat nog tot uiterlijk 15 maart a.s. 
Kijk voor meer informatie op de website van Sunbrouck, www.sunbrouck.nl. Vragen stellen kan daar ook. Antwoorden binnen 48 uur. Opgeven voor deelname kan ook via de site of per brief, per adres Tussenklappen WZ 10, 9649 EB Muntendam. Nieuwe aanmelders krijgen een oriënterend gesprek met de initiatiefnemers van Duurzaam Menterwolde.
De start van de elektriciteitsopwekking zal hopelijk per juli 2017 kunnen zijn. Als de omgevingsvergunning binnenkort verleend wordt, kan de aanleg van Sunbrouck spoedig beginnen. Dat is geen grote klus. Alle deelnemers worden lid van een coöperatieve vereniging. De oprichting daarvan is gaande. 

Reactie toevoegen