Operatiekamercomplex Refaja tijdelijk gesloten

Het operatiekamercomplex (OKC) van het Refaja is gesloten tot en met vrijdag 3 februari in verband met de aanwezigheid van vliegen. Omdat we de patiëntveiligheid voorop stellen en daarin geen enkel risico nemen, is besloten geen operaties op het OKC uit te voeren totdat een oplossing voor dit probleem is gevonden.

De geplande operaties worden, waar mogelijk, binnen Treant Zorggroep verplaatst naar de locaties Emmen en Hoogeveen of worden later opnieuw ingepland. De verloskunde kan normaal in het Refaja doorgaan. Voor acute verloskundige ingrepen wijken we uit naar het oude OKC. Ook de spoedzorg waarbij geen acute operatie noodzakelijk is, vindt gewoon doorgang in Stadskanaal.

De vliegen zijn met de bouwwerkzaamheden het gebouw ingekomen. Ondanks diverse maatregelen is er toch nog één vlieg gevonden. Momenteel onderzoekt Treant welke andere maatregelen we nog kunnen nemen om deze vliegen te weren. Aanstaande vrijdag hopen we meer te weten over hoe lang de sluiting gaat duren en welke oplossingen gevonden zijn.

De patiënten die deze week ingepland staan voor een operatie, worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Patiënten die later staan ingepland voor een operatie worden aanstaande vrijdag of zo spoedig mogelijk daarna gebeld over hun operatie, maar ze kunnen ook contact opnemen met het secretariaat van hun opererend specialist.

Reactie toevoegen