Districtstentoonstelling Zang- en Kweeklust

In de week van 12 dec. t/m 17 dec. jl. organiseerde vogelvereniging Zang- en Kweeklust uit Hoogezand-Sappemeer, in samenwerking met het Disctrict Groningen van de NBvV (Ned. Bond van Vogelliefhebbers), de jaarlijkse Districtstentoonstelling. Dit vond plaats in MFC De Noordsuythoeve te Noordbroek.
Districtstentoonstelling Zang- en Kweeklust
Dit zijn de Provinciale Kampioenschappen voor kooi- en volière vogels, die elk jaar als afsluiting van het TT-seizoen (TT staat voor Tentoonstelling, een begrip binnen de vogelwereld) door een andere vereniging worden georganiseerd. Er waren 804 vogels ingezonden, in de categorieën kanaries, tropen, 
en kromsnavels/parkieten. 13 Keurmeesters hebben dinsdag 13 december de vogels gekeurd en de kampioenen er uitgezocht, een hele klus! De vogels stonden ruim opgesteld, zodat de bezoekers de vogels goed konden bekijken.
De opening was op donderdag avond en werd verricht door de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, dhr. P.J. de Jonge. De zaal was mooi aangekleed o.a. door Hovenier Munneke en Volièrebouw Aduard (die prachtig aangeklede volières had geplaatst) en door de dames van de vereniging. Er was bij het ruime terras een Rad van Fortuin en een enveloppenspel, waar leuke prijsjes te behalen waren. Tevens stonden er nog enkele kramen opgesteld met bloemen, snoep en informatie over het MFC De Noordsuyt-hoeve en informatie over de vogelvereniging en het District en de NBvV. Ook hebben de kinderen van de school die ook in het MFC gevestigd is, kleurplaten ingekleurd en hieruit zijn winnaars getrokken die een prijsje hebben ontvangen. Verder mochten de kinderen nog vóór de opening in alle rust de vogels bekijken. 
 
Dankzij de vrijwilligers, die de hele week keihard hebben gewerkt om dit mogelijk te maken, is het een hele mooie TT geworden, waarover de bezoekers zeer te spreken waren. De vogelvereniging wil alle vrijwilligers en Johan de Vries en zijn team heel hartelijk danken voor hun hulp. Zonder hen is zo’n evenement als dit niet mogelijk.

Reactie toevoegen