Misbruik van de pinpas

Naarmate senioren hulpbehoevender worden, geven zij steeds vaker in goed vertrouwen diverse hand- en spandiensten uit handen aan derden. Hoe vaak komt het niet voor dat men de pinpas meegeeft aan familieleden of een goede kennis om boodschappen te kunnen doen? Meestal gaat het goed en worden de boodschappen keurig gedaan. “Maar steeds vaker worden er gevallen bekend waarbij meer boodschappen worden gekocht dan de opdrachtgever heeft opgegeven of niet alle wisselgeld wordt teruggegeven. 
Misbruik van de pinpas - Meijer Zorg
Dit lijkt misschien nog onschuldig, maar de dader kan steeds verder gaan om uw geld afhandig te maken. Wij zien regelmatig dat er naast de boodschappen ook geldbedragen worden opgenomen. Hierbij wordt er misbruik gemaakt van het goede vertrouwen dat u in deze persoon heeft”, aldus Ivette Rolf van Meijer Zorgbeheer. Ook worden er soms grote bedragen voor een overlijden opgenomen met de pinpas. Vermoedelijk met als doel andere erfgenamen en de Belastingdienst te slim af te zijn. De Belastingdienst is goed voorbereid op deze slimmigheidjes van erfgenamen en beschouwt die opnames als schenkingen gedaan binnen 180 dagen voor overlijden. En die worden bij het berekenen van de erfbelasting alsnog bij de erfenis opgeteld….. Natuurlijk heeft niet iedereen slechte bedoelingen, maar toch komt het steeds vaker voor dat er zonder uw medeweten aanzienlijke bedragen van uw rekening verdwijnen.
Advies: Wees niet meteen te goed van vertrouwen wanneer iemand zijn hulp aanbiedt!! Pas goed op uzelf en laat u goed en tijdig informeren.
 
Meijer Zorgbeheer. Begeleiding bij financiële en overlijdenszaken.
“Wij proberen samen met onze cliënten een bruggetje te bouwen!”
 
Ivette Rolf-Meijer en Herman Meijer

Reactie toevoegen