Geslaagde open dag

De banken op het schoolplein stonden te pronken en te schitteren in de zon samen met de poefs of bijzettafeltjes. Bezoekers zaten gezellig te praten en kinderen waren aan de slag met mega bellenblazen. Binnen stonden nog meer banken en werd er ook gewerkt aan nieuwe banken. Dan kun je zien met hoeveel geduld en precisie de mozaïeksteentjes aangebracht worden. Het kost wel 600 mensuren om zo’n bank te maken.
Een paar honderd mensen kwamen op vrijdag 22 april de banken bewonderen en waren onder de indruk. Iedereen wil wel zo’n bank in zijn dorp of zijn tuin. En terecht, want ze zijn prachtig. Drijvende kracht achter dit project zijn Liesbeth Peeters en Ronald Raaijmakers van bureau ‘Het Wilde Oosten’. Ze hebben in de afgelopen jaren al 50 banken ontworpen aan de hand van een verhaal en met tekeningen van basisschoolleerlingen, en met behulp van 25 vrijwilligers.
Langs alle banken in Oost-Groningen is een fiets- en autoroute gemaakt, die je als app op je telefoon of tablet kan downloaden. Op deskundige wijze gaf Afra Mensis uitleg over het gebruik van deze route. Om de sfeer en feestvreugde nog meer te verhogen werd er op de accordeon en trekzak gespeeld en trad singer/songwriter Kira Dekker op. Leerlingen van Ubbo Emmius zorgden de hele dag voor koffie en thee met koekjes en cake en het wijkplatform Parkwijk/Kloostervallei, als medeorganisator van deze open dag, was aan- wezig met een stand. Ricky van den Aker, wethouder van de gemeente Oldambt, hield een mooie, poëtische feestrede over de 50ste bank en 1 van de vrijwilligers vertelde hoe een blote, grijze bank van 1700 kilo verandert in een kleurrijke in glasmozaïek ingelegde verhalenbank.

Reactie toevoegen