Preview Ede Staal expositie '30 jaar later'

Vrijdagavond 19 februari 2016 werd een heugelijke avond waarin kleurrijke composities, elkaar beeldend en muzikaal ontmoetten voor het goede doel: de realisatie van een speciaal voor kinderen ontworpen behandeltafel ten behoeve van het Beatrix Kinderziekenhuis UMC  Groningen. 
Het voor dit doel, door kunstschilder Sip Hofstede  beschikbaar gestelde schilderij dat tijdens deze avond per opbod werd verkocht voor een aanzienlijk bedrag van € 3500,- en de uit deze avond voortgekomen revenuen, worden door het Huis voor de Kunst aangevuld met het resterende bedrag dat nodig is voor de verwezenlijking van dit goede doel. Voor deze preview en de hieraan gekoppelde expositie Ede Staal ’30 jaar later’ sprak en spreekt kunstschilder Sip Hofstede middels talloze penseelstreken op maar liefst 21 doeken  zijn enorme waardering uit voor de nog altijd zeer erkende, Groninger icoon Ede Staal, die 30 jaar na zijn dood nog steeds een onuitputtelijke inspiratiebron vormt voor een ongekend grote aanhang aan muzikanten, dichters, kunstenaars en bewonderaars. Het spreekt dus voor zich dat  de schilderijen van Sip Hofstede ook zijn geïnspireerd op het leven en artistieke nalatenschap van Ede Staal. Deze heugelijke avond werd omlijst met liedjes en cabaret in de geest van Ede Staal waarin vele gekoesterde herinneringen weer even tot leven werden gebracht. Het duo Laurens Schreuder & Alex Staal met liederen van Ede Staal, Henk Scholte, folkzanger,entertainer en presentator bij Radio Noord maar ook de dames van zang- en cabaretformatie ’De Valse Wichter’, verleenden met veel enthousiasme en doorspekt met humor hun medewerking aan deze sfeervolle avond vol herkenning, melancholie, sentiment maar vooral ook veel humor. Naast exquise hapjes en heerlijke drankjes keerde het aanwezige publiek huiswaarts met een rijk geïllustreerd boek vol kunstwerken van de hand van Sip Hofstede, nagenietend in de geest van de nog altijd voortlevende Ede Staal.
 
De schilderijen van Sip Hofstede zijn t/m 20 maart  te bezichtigen en te koop in het Huis voor de Kunst. Stationsstraat 10 te Veendam. Gedurende deze periode is het Huis voor de Kunst op vrijdag, zaterdag en zondag geopend tussen 13.00 uur - 17.00 uur (of op afspraak). Toegang is gratis.

Reactie toevoegen