Voorstelronde college

Vorige week maandag kwam het college allereerst naar Noordbroek. Helaas had slechts een handjevol Noordbroeksters het slechte weer getrotseerd om naar het MFC te komen.  Wethouder Thea v.d. Veen kwam door omstandigheden pas laat binnen.
Door wethouder Jaap Borg werd benadrukt dat in het huidige college de partijbelangen zeker niet voorop staan, maar wel de manier om Menterwolde op een goede wijze te leiden naar de herindeling. “Om ‘kluitjesvoetbal’ in de Menterwolmer politiek op te lossen was het goed om twee wethouders van buiten aan te trekken”, aldus burgemeester Munniksma. “Dus geen jarenlange verbondenheid of juist het tegenovergestelde.”
Onze burgemeester heeft zich al eerder voorgesteld in Tussenklappen. Hij was eerder burgemeester van Anloo en Aa en Hunze en Gedeputeerde in Drenthe namens de PvdA. Voor wat betreft de herindeling stelt hij; “Dorpen hoeven zich niet te vormen naar de nieuwe gemeente, maar de gemeente moet zich vormen naar de dorpen.” Jaap Borg (VVD) heeft in zijn jonge jaren eerst 17 jaar in loondienst gewerkt en is toen zelfstandig ondernemer geworden. Borg Infra Bouwbedrijf floreerde lange tijd totdat het bedrijf afhankelijk werd van openbare aanbestedingen en het domweg te klein was. Ook een fusie mocht helaas niet meer baten. Toen is Jaap Borg in de politiek gegaan. Zijn ervaring als ondernemer is nu handig voor zijn portefeuille financiën. Hij vindt het dan ook belangrijk dat de begroting sluitend wordt. Ook al houdt dat in nog meer bezuinigen, als dat nodig is.
Lian Veenstra; “Ik kan niet pronken met grote opleidingen maar kan mijzelf redelijk vlot dingen eigen maken. Ik heb veel verschillende banen gehad en heb op die manier geleerd om met allerlei soorten mensen om te gaan.” Zij vertegenwoordigt nu de SP omdat zij dit van huis uit heeft meegekregen, maar zeker ook omdat zij het heel erg vindt dat het voor een kind ook in Nederland uitmaakt in welk wiegje het geboren wordt. Zij wil dan ook nauw optrekken met HSSM inzake het armoedebeleid. Ook in alle dorpen een dorpshuis met vele activiteiten is voor haar belangrijk.
Tijdens het vragenuurtje konden de inwoners allerlei problematiek aankaarten bij het college. Zoals het feit dat vergunningen aanvragen makkelijker moet worden en niet zo vaak om onduidelijke redenen afgewezen.
Ook in Noordbroek heerst er problematiek van rondhangende jeugd. Hoe krijgen we die van de straat en geven we ze iets te doen wat goed voor ze is? Volgens burg. Mun-niksma kent onze gemeente toch wel veel sporthallen. Deze kunnen wellicht beter benut worden.
Komt er een COA? Er worden gesprekken gevoerd met het COA. Dit heeft nog niet geleid tot een haalbare locatie.
De verlichting bij het MFC is onvoldoende volgens een inwoonster. Hier is men al mee bezig.
Ook liet onze burgemeester we-ten dat er plannen zijn om laag bij de grond zonnepanelen te plaatsen bij het knooppunt Zuidbroek.

Reactie toevoegen