Liedboekmiddag Veendam

Op zaterdagmiddag 27 februari is er in de Grote Kerk aan de J.G. Pinksterstraat te Veendam een liedboekmiddag rond het thema ‘de drie dagen vóór Pasen (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag)’.
Er is de laatste jaren veel mooie, nieuwe (kerk)muziek verzameld. Op een liedboekmiddag kunnen deelnemers, los van een kerkdienst, de nieuwere muziek al zingend zelf leren kennen – en wie weet zit er iets bij dat in eigen kerk of koor gebruikt kan worden, want op de genoemde dagen worden in veel kerken traditiegetrouw (avond)diensten gehouden.
De organisten die de liederen hebben uitgekozen en de deelnemers deze middag zullen begeleiden zijn deze keer Theo Krist (Burgum), Gert Jan Farenhorst (Muntendam) en Doewe Kraster (Veendam). Er worden korte toelichtingen bij de liederen gegeven.
Los van het gebruik in eigen kerk of koor is het natuurlijk gewoon een feestje om op een middag maar liefst 25 liederen te leren kennen en te zingen met gelijkgestemde en enthousiaste mensen. Er zijn twee pauzes om even te ontspannen en bij te praten met andere bezoekers. Beleef de tijd voor Pasen intenser – zing mee!
Wie zich uiterlijk zo. 21 feb. aanmeldt, krijgt korting. Kaarten zijn ook aan de zaal te koop. Rondom de kerk is volop (gratis) parkeergelegenheid (de blauwe zone geldt niet op zaterdag). 23 april is de volgende liedboekmiddag.

Reactie toevoegen