Nog even, en het nieuwe jaar begint

Vorig jaar rond deze tijd had ik niet in beeld dat ik nu burgemeester van Menterwolde zou zijn. Ik wilde wanneer ik zou stoppen als gedeputeerde niet weer fulltime bestuurder worden. Iets wat ik vanaf 1978 gedaan heb. Maar het is anders gelopen. Sinds 16 april ben ik hier. Ik wist dat er veel speelde.
Ondertussen heb ik dat ervaren. Zowel binnen als buiten de gemeente zie ik net iets te vaak dat de wenkbrauwen worden gefronst.

Wel weet ik dat dit maar een facet van Menterwolde is. Ik zie ook dat er een ander beeld van Menterwolde geschetst kan worden: Ondernemers in het midden en kleinbedrijf die goed bezig zijn, schouders die onder goede voorzieningen voor jonge kinderen worden gezet, vrijwilligers die hun best doen om het zwembad open te houden. Eigenlijk is iedere dag verrassend. In Menterwolde is altijd wat te doen, kan zeker positief neergezet worden. Daar is alle reden toe.
In het komend jaar wil ik de schouders zetten om problemen - die er zeker zijn - kleiner te laten worden. Zodat die minder in de schijnwerpers hoeven te staan. Ik hoop dat u en ik in 2016 vooral meer energie krijgen van wat er in Menterwolde in positieve zin gebeurt. 
Ik wens u een gezellige jaarwisseling.
 
Rein Munniksma.

Reactie toevoegen