Koor- en samenzang

Zoals gebruikelijk zal er ook dit jaar weer op 24 december de traditionele Kerstnachtdienst worden gehouden in de Oude Dorpskerk van Meeden. In deze Kerstnachtdienst zal, na 7 jaren afwezigheid, het gerestaureerde Hinszorgel uit 1751 in  volle glorie te zien en te horen zijn. De Werkgroep Erediensten is dan ook verheugd dat er na vele jaren restaureren een einde gekomen is aan alle werkzaamheden die nodig waren om het orgel te laten klinken zoals het in die tijd moet hebben geklonken.
Ook zijn wij verheugd dat het aantal bezoekers van deze Kerstnachtdiensten de laatste jaren gestaag groeit.
Door het aanbieden van een aantrekkelijk en gevarieerd kerstprogramma, waarin veel samenzang, solozang, koorzang en instrumentale begeleiding te horen zal zijn, hopen we weer dat er vele dorpsgenoten, kerkelijk en niet kerkelijk, de sfeer van Kerst mogen proeven in onze Oude Dorpskerk, waarbij de samenzang door het Hinszorgel begeleid zal worden.
Voor deze Kerstnachtdienst is er weer een speciaal Projectkoor in het leven geroepen waarvan de 25 leden niet alleen uit de plaatselijke gemeente komen, maar ook uit de directe omgeving en geheel belangeloos aan deze dienst zullen meewerken.
Gezien het succes van de afgelopen jaren, waarbij wij ook dit jaar weer financieel gesteund worden door de Dorpscoöperatie Meeden, zal er ook dit jaar weer medewerking  worden verleend door het Arpeggio Consort. Een ensemble bestaande uit 5 violen, 1 altviool, 
1 cello, 1 fluit en 1 klarinet. Zowel koor als ensemble staan onder leiding van Wim Glasbergen.
Voor deze Kerstnachtdienst heeft Wim Glasbergen weer een geheel nieuw repertoire aan prachtige kerstarrangementen geschreven voor koor, solisten en orkest.
Te horen zijn o.a.: Mary’s Boy Child, Adeste Fideles, Son of Mary, Sanctus en Gloria van Fr. Schubert, Ave Maria van M. Lorenc en My soul praises the Lord uit the Promise of Christmas van Dan Burgess.
Tevens zal er door het koor een kerstlied gezongen worden, waarvoor de plaatselijke dichteres Janka Rubingh de tekst heeft geschreven.
Als solisten zullen meewerken de sopraan Hermien Cats uit Stadskanaal en de alt Marijke Wever uit Muntendam.
Het orgel zal bespeeld worden door de vaste organist Bouko Tiggelaar, terwijl de overdenking  door Ds. Feike Volbeda uit Groningen zal  worden verzorgd.
De toegang is vrij. Aan de uitgang zal een collecte gehouden worden die voor een bepaald doel zal worden bestemd. 
 
De Werkgroep Erediensten.

Reactie toevoegen