Het nieuwe zonnepark Sunbrouk

Duurzaam Menterwolde treft voorbereidingen voor het plaatsen van duizenden zonnepanelen op het terrein van de vroegere crossbaan aan de Industrieweg in Zuidbroek. Het is de bedoeling dat deze zonneweide in het voorjaar van 2017 de eerste stroom opwekt. Als alles goed gaat wordt dit het eerste park voor opwekking van duurzame energie uit zonlicht in de provincie Groningen. Maandag 12 oktober is er om 19.30 uur een Informatie-avond in De Broeckhof (grote zaal).
Wie kunnen er deelnemen in het zonnepark. Het is een project op basis van de postcoderoos regeling. Dat betekent dat iedereen die woont in het gebied van postcode 9636 (Zuidbroek), het hart van de roos, kan deelnemen. Verder de mensen die wonen in de aangrenzende postcodes, de bladen van de roos. Dat zijn postcode 9635 (Noordbroek, 9679 (Scheemda), 9651 (Meeden), 9649 (Muntendam), 9633 (Tripscompagnie)en 9611 (Sappemeer). Totaal 10800 adressen.
 
Hoe werkt het?
• Inwoners van Menterwolde, Sappemeer en Scheemda realiseren samen met Duurzaam Menterwolde een zonnepanelenpark.
• Dit park wordt opgedeeld in verschillende panelen. Ongeveer 4700.
• U koopt één of meer panelen om uw eigen lokale groene zonne-energie op te wekken.
• Een paneeldeel levert jaarlijks circa 230 kWh op.
• Dit wordt verrekend met uw stroomrekening.
• U profiteert hiermee voor 9 eurocent per opgewekte kWh aan opbrengsten.
• Uw opgewekte stroom is te volgen op internet en wordt door een  energiebedrijf bij u thuis afgeleverd.
• De deelnemers vormen samen een nieuwe coöperatie.
 
Tussen nu en half december moet duidelijk worden of dat aantal gehaald wordt. In oktober gaan leden van Duurzaam Menterwolde, om te beginnen in Zuidbroek, op zoek naar mogelijke deelnemers. Eerst gaat het daarbij om een voorlopige aanmelding, die nog niet tot deelname verplicht. Meer informatie en de mogelijkheid om u voorlopig als deelnemer te melden is te vinden op www.duurzaammenterwolde.nl Het aanmeldformulier is ook op te vragen per adres secretariaat Duurzaam Menterwolde, Hereweg 259, Meeden. 

Reactie toevoegen