Fietscrosser Jesse Elzenga in de prijzen

BMX rocks the world! Fietscrosser Jesse Elzenga (6 jaar) en zijn vader Jan Elzenga hebben het afgelopen weekend (12 en 13 juli) het EK in Roskilde (Denemarken) gereden. 
Gistermiddag kwam het duo Elzenga terug vanuit een warm, winderig en op de laatste wedstrijddag, een erg nat EK BMX in Roskilde.
"Het was een geslaagd EK kunnen we wel zeggen", vertelt Jan Elzenga. "We hebben beide de halve finale gehaald. Voor mij zat er niet meer in, ik fiets nog maar twee jaar en in vergelijking met de rest kom ik 20 jaar tekort... Ik mis de ervaring van de anderen in mijn klasse. Jesse had een zeer slechte start in de halve finale, slipte door bij het vallen van het starthek en dan zit een goede klassering er niet meer in. Verder heeft hij heel goed gestreden om terug te komen, maar je moet in de top 4 eindigen om door te kunnen gaan en dat is helaas niet gelukt. Dit is wel gelukt in de eerste 3 manches en in de kwart finale. Halve finale had dit ook gekund, maar de start is voor 80% bepalend voor de wedstrijd." 
Het duo Jan & Jesse Elzenga heeft het de afgelopen weken druk met fietscrossen. Eerst de NK in Haaksbergen (5-6 juli). Jesse Elzenga heeft hier een bronzen medaille gehaald.
Jesse traint een paar keer per week op twee verschillende fietscrossbanen in Appingedam en Winschoten. Hij heeft daar te maken met verschillende trainers, die ieder hun eigen manier van werken hebben. "Hij leert van beide verschillende dingen en daar kan hij zijn voordeel mee doen." Fietsenmaker Jan Elzenga is trots op zijn zoon. "Twee turven groot en dan moet je zien wat hij presteert; grandioos.” Jan Elzenga traint elke week samen met zoon Jesse. Voor Jan wordt het wat lastiger om in de buurt van de besten te komen. Hij fietst nog maar twee jaar en is al blij dat hij geplaatst is. Ze hebben nu een paar dagen rust en dan gaan ze naar het WK in Rotterdam van 23 t/m 27 juli 2014; in een speciaal, voor dit evenement, omgebouwde Ahoy. Hier strijden 's werelds beste BMX'ers om titels en eremetaal tijdens de wereldkampioenschappen BMX. 

Reactie toevoegen