Muziektheaterspektakel in De Langeleegte

Locatietheatergezelschap PeerGrouP speelt komende zomer drie weken lang het muziektheaterspektakel Circus in Veen in stadion De Langeleegte in Veendam voor maximaal 500 man publiek.
Circus in Veen is een stoere satire die zich afspeelt in de toekomst van de Veenkoloniën. De laatste, trotse bewoners krijgen te maken met een circus dat is gestrand in het veen. De locoburgemeester biedt het gezelschap tijdelijk onderdak in het leegstaande stadion. Het is het begin van een explosief avontuur. Ingrediënten? Een levende kanonskogel, onmogelijke liefde, Turf 2.0, scheurende motoren en een ontsnapte tijger. Komt dat zien! Komt dat zien!
Circus in Veen gaat over de toekomst van de Drents-Groningse Veenkoloniën, een gebied dat zich heeft ontwikkeld van gevaarlijk moerasland naar lucratief brandstofveld tot uitgestrekte landbouwgrond. Door het afnemende inwonertal is het gebied de speelbal geworden van ruimtelijke decisionmakers, windmolenboeren en turfstekers 2.0. Circus in Veen brengt deze thematiek als een vrolijke voorstelling voor het voetlicht.
 
Stadion De Langeleegte
Bijna 60 jaar, van 1954 tot 2013, bood stadion De Langeleegte onderdak aan de betaald voetbalclub SC Veendam. In maart 2013 viel het doek voor de club. In de zomer van 2014 strijkt de PeerGrouP neer op het speelveld van de Langeleegte. Circus in Veen wordt uitgevoerd door een professionele cast en een poule van meer dan 50 figuranten uit de regio, waaronder acteurs, een koor, motorcrossers BMX’ers en voetballers. Wil jij ook meedoen aan dit spektakel? Stuur dan even een mail aan dirk@peergroup.nl.
De voorstellingen vinden plaats van 6 t/m 24 augustus 2014. Er wordt gespeeld op woensdag t/m zaterdag om 20.30 uur en op zondag om 14.00 uur. 
Toegangskaarten kosten  € 22,50 of voor jongeren t/m 18 jaar € 15,-. De try-outs (6 t/m 8 augustus) kosten € 15,- of voor jongeren t/m 18 jaar € 10,-.
Toegangskaarten kunnen online gekocht worden op www.circusinveen.nl en bij verschillende verkooppunten in de regio zoals VVV Veendam, Assen en Groningen. 
Kijk op de website www.circusinveen.nl voor meer informatie.

Reactie toevoegen