Prokkel activiteit De Gilde Succesvol!

In heel Nederland is afgelopen weken geprokkeld. In Muntendam had De Zijlen op zaterdag 14 juni jl. een prokkeldag georganiseerd samen met de voetbalvereniging Muntendam. De voetbalvereniging had zaterdag een jaarlijkse vrijwilligers dag; een dag waarop diverse klussen werden aangepakt en waarvoor vele handen nodig waren.
 
 
Samen met een 20-tal vrijwilligers van de club werd er door 7 cliënten (en vrijwilliger en begeleiding) van woonlocatie De Gilde flink geklust. De kleedkamers werden schoongemaakt, doelen verplaatst en materialen hokken opgeruimd. Bij mensen van de Gilde was het schoonmaken van de reclame borden rondom het veld favoriet. Binnen werden de medaille bekers glimmend gepoetst. Natuurlijk werd er ook koffie gedronken en gekletst. (Een Prokkel is immers een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Ontmoeting staat centraal. Mensen van De Gilde willen graag nieuwe contacten opdoen in de naaste omgeving.) En dit is goed gelukt. Door samen te klussen leer je elkaar op een leuke manier kennen, op deze manier doe je echt mee in de samenleving en ben je op dat moment onderdeel van de voetbalvereniging. Maar boven al heeft het een positieve bijdrage geleverd aan het zelfbeeld, kijk wat ik kan, in samenwerking met, en ik doe mee aan! Kortom; Betekenis boven Beperking. Het motto van De Zijlen. Tot slot werd er zelfs een worstje van de BBQ gegeten, heerlijk! En als het nieuwe voetbalseizoen weer begint komt De Gilde zeker een voetbal wedstrijd aanmoedigen.
 
Naast de Klussendag bij de v.v. Muntendam hebben cliënten van woonlocatie De Gilde (De Zijlen) in de eerste week van juni genoten van de Prokkelstagedag. 
Een dagje mochten zij meedraaien, meekijken op diverse adressen in Muntendam. Dit jaar werden Willie en Truus hartelijk ontvangen door de drie nieuwe wethouders op het gemeentehuis in Muntendam. Een rondleiding door het gemeentehuis, kennismaken met elkaar en je even burgemeester voelen door in de raadzaal met de hamer op de tafel te slaan. Allemaal dingen die je in het dagelijkse leven niet zo snel doet. Een bijzonder mooie dag voor alle aanwezigen.

Reactie toevoegen