Sportdorp Meeden

Meeden mag zich sinds afgelopen zaterdag officieel Sportdorp Meeden noemen. Wethouder Lian Veenstra van Menterwolde nam de officiële handeling hiervoor voor haar rekening. Ze deed dit door een dundoek voor het bord ‘Sportdorp Meeden’ weg te trekken. Twee van deze borden komen bij de entree van het dorp te staan.
 
 
Dorpscoöperatie Meeden is verantwoordelijk voor de activiteiten die in het kader Sportdorp Meeden worden gehouden. Luppo Kruizinga zegt namens de coöperatie dat ze al een aantal activiteiten heeft gehouden.
Gymnastiekvereniging VOLO heeft floorball geïntroduceerd. Tennisvereniging TIOLO heeft in de winterperiode introductielessen gegeven in de sportzaal van het dorpshuis. “Dat leverde de club 16 nieuwe leden op”, weet Kruizinga. Voetbalvereniging Meeden heeft met succes kaboutervoetbal geïntroduceerd en de A-junioren van dezelfde club hebben bij Gezondheidscentrum Provitaal een fitnessprogramma afgewerkt. 
 
Het officiële startschot van Sportdorp Meeden was zaterdagmiddag in zwembad De Kolck. De kinderen vermaakten zich met de waterattractie. Voor volwassenen was een bootcamp geregeld. 8 Sportievelingen deden hieraan mee. Helaas viel de belangstelling, met zo’n 50 bezoekers, een beetje tegen.
Kruizinga: “Met dit sportimpuls willen we de schwung er in het dorp inhouden.”
 
Wethouder Lian Veenstra betitelde Meeden als een gek dorp. “Dat blijkt uit de saamhorigheid die hier is. De mensen zetten hier samen de schouders er onder.”

Reactie toevoegen