Service Apotheek Oosterbroek

Wat gebeurt er allemaal in uw apotheek? In de apotheek gebeurt een heleboel achter de schermen. Al deze dingen worden gedaan om ervoor te zorgen dat u uw medicijnen veilig kunt gebruiken. Maar wat doet de apotheek allemaal? En wat kan de apotheek nog meer voor u betekenen? Wij geven u een kijkje achter deze schermen.
Wanneer de apotheek uw recept heeft ontvangen, verwerkt de apothekers-assistente dit in het computersysteem. Er wordt gecontroleerd of de dosering klopt en of het samen kan worden gebruikt met uw andere medicijnen. Daarom is het belangrijk dat de apotheek op de hoogte is welke geneesmiddelen u gebruikt; dit geldt niet alleen voor de medicatie die de arts heeft voorgeschreven, maar ook voor de zelfzorgmedicatie die u bij een drogist of supermarkt hebt gekocht. Vervolgens wordt uw geneesmiddel gepakt en voorzien van een etiket met uw gegevens en hoe u het medicijn moet gebruiken. Om er zeker van te zijn dat u het juiste geneesmiddel krijgt, vindt er nog een controle plaats. Als alles gecontroleerd is krijgt u uw medicatie.

Voor elk medicijn dat u voor het eerst meekrijgt of langer dan 12 maanden niet heeft gebruikt, de zogenoemde ‘eerste uitgifte’, wordt een eerste uitgifte gesprek gehouden aan de balie of in de spreekkamer. Tijdens dit gesprek adviseert de apothekersassistent over het gebruik, de werking, eventuele bijwerkingen en eventuele wissel- werkingen met uw andere medicijnen. Hierbij kunt u natuurlijk zelf ook vragen stellen. Komt u de medicatie voor een tweede keer halen, dan vragen wij naar uw ervaringen.

Maar wist u eigenlijk dat u bij uw apotheek voor veel meer terecht kunt dan alleen het ophalen van geneesmiddelen en kopen van zelfzorgmedicatie? Met het speciale Leef!ServicePlan kunt u via onze website uw herhaalmedicatie bestellen, uw medicatiehistorie inzien, kunt u gebruik maken van diverse kortingen en aanbiedingen en bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot uw gezondheid. U kunt uw herhaalmedicatie ook door uw apotheek laten regelen door middel van onze herhaalservice. U krijgt van ons bericht wanneer de medicijnen voor u klaar staan, waarbij bovendien alles in één keer wordt geleverd. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met de apotheek voor meer informatie.

Mocht u nog ideeën of wensen hebben dan kunt u dit altijd doorgeven aan apotheek Oosterbroek of aan het cliëntenplatform van het gezondheidscentrum de Rotonde. Bij de ingang van het gezondheidscentrum staat een brievenbus van het cliëntenplatform waar u uw ideeën en wensen kunt deponeren.

Reactie toevoegen