Rvalidatie fysiotherapeut Ton Alberts

Binnen de fysiotherapie neemt de oefentherapie een belangrijke plaats in. Zeker bij Provitaal in Meeden, waar de oppervlakte van de twee trainingsruimtes een groot deel van de praktijk in beslag nemen. De oefenruimtes zijn niet alleen in gebruik voor fysiotherapie, maar op gereserveerde tijden ook voor normale begeleide fitness en Core Power training.
 
 
De grote oefenzaal is voorzien van professionele fitness- en cardioapparatuur en oefenmaterialen die passen in de hedendaagse visie op functionele medische training.
Fysiotherapeut Ton Alberts, de trainingsdeskundige bij Provitaal, bijgestaan door Mirjam Benus, Alieke Hummel, Annemarieke Panneman en Bé Schmaal, houdt zich bezig met de revalidatie van mensen die zijn geopereerd of behandeld aan bijvoorbeeld enkel, knie, heup of schouder. Er wordt gericht geoefend om een zo goed mogelijk gebruik van de geopereerde gewrichten terug te winnen. Ton heeft voor zijn fysiotherapie studie de sportopleiding CIOS afgerond en is zelf actief sporter op velerlei gebied. Dit studiejaar is hij begonnen met de masteropleiding musculoskeletale therapie. Met als specialisatie in een later stadium manuele therapie of sportfysiotherapie. Rugscholing bij mensen met hardnekkige lage rugklachten, in aanvulling op de behandeling door de manueeltherapeuten van Provitaal, neemt ook een belangrijke plaats in binnen de medische training. Door langdurige rugklachten laten de kracht, coördinatie en daarmee de stabiliteit van de rug nog wel eens te wensen over. Als men vaak rugpijn episodes heeft doorgemaakt is men huiverig en onzeker ten aanzien van het normale gebruik van de rug. Om deze bewegingsangst weg te nemen en te ervaren waar de grenzen aan de belastbaarheid liggen is rugscholing een goede therapie. Men leert weer te vertrouwen op de in het dagelijks leven zo belangrijke rug. Een specialistische trainingsvorm binnen Gezondheidscentrum Pro- vitaal is de Energy Control methode, gebruikt bij de behandeling van mensen met ernstige chronische vermoeidheid. Menig patiënt lijdend aan ME, CVS, fibromyalgie, burnout of vermoeidheid na behandeling van kanker heeft het uit- houdingsvermogen terug gebracht tot een niveau wat men al jaren niet meer voor mogelijk hield. Naast de verbetering van de conditie is er ruime aandacht voor ademhaling en ontspanning. Waar nodig kan er een beroep worden gedaan op ondersteuning in de voeding door orthomoleculair therapeute Mariël Schmaal. De Energy Control testapparatuur is ook zeer geschikt voor sporttesten om te bepalen hoe men optimaal op hartslag kan trainen.
De kleinere oefenruimte is het domein voor de nieuwe Core Power training. U kunt een demonstratie van Core Power vinden op www.youtube.com, onder de titel:  Core Power Core Promo, of maak een afspraak voor twee gratis proeflessen bij Provitaal. 

Reactie toevoegen