Juf Alie van obs De Tandem met pensioen


Deze week heeft juf Alie Streutker, na 43 jaar werkzaam te zijn
geweest in het onderwijs, afscheid genomen van alle leerlingen, ouders en collega’s van obs de Tandem te Zuidbroek. Een bijzonder moment waar de school uitgebreid bij stil stond.
Juf Alie begon in 1974 als (inval)onderwijzeres op de openbare lagere school in Nieuwolda. Vanaf augustus 1975 werd zij één van de vaste onderwijzers op de Beatrixschool. In die tijd waren er geen duobanen in het onderwijs. In 1980 kreeg zij het samen met Nelleke van der Valk voor elkaar om parttime te gaan werken. Dankzij de toestemming van de ouders en de wethouder werd dit bij wijze van proef voor 1 jaar goedgekeurd. Alie en Nelleke hadden samen één van de eerste duobanen in het onderwijs. Na dat eerste jaar waren de ouders en wethouder tevreden en bleven juf Alie en juf Nelleke samen werken als duo-collega’s en ontstonden er meer duobanen in het onderwijs. In 1994 fuseerden de Jan Ligt-hartschool en de Beatrixschool en ontstond Obs De Tandem.

Op dinsdag 18 juli werd juf Alie met haar man Jan de Vries van huis opgehaald. Op school stonden alle kinderen met een versierde erehaag op het plein om juf Alie feestelijk te ontvangen. Er werden die dag diverse activiteiten georganiseerd. Zoals een high-tea met de hele school. Van de afscheidscommissie kreeg zij een blik met meer dan 200
‘terugblikken’. Ieder terugblik was een geschreven herinnering aan juf Alie van leerlingen, ouders, collega’s, oud-leerlingen en oud-ouders. Van de collega’s nam zij na schooltijd afscheid in de Heemtuin. Op de laatste schooldag nam juf Alie echt afscheid en trakteerde alle kinderen op steekijs.

Toekomstplannen heeft juf Alie genoeg. Samen met haar echtgenoot Jan is zij van plan om meer te reizen, tijd door te brengen met haar drie kinderen en kleinkind, tuinieren, accordeon spelen en te genieten van haar vrije tijd.
De Tandem neemt afscheid van een gedreven en enthousiaste juf die met passie haar beroep uitoefende!
 

Reactie toevoegen