Geslaagde toneeluitvoering

Geslaagde toneeluitvoeringOp zaterdag, 11 februari jl. was het podium in het dorpshuis Meeden gereserveerd voor de Toneelgroep Tussen Baide Meulens, onderdeel uitmakend van de gelijknamige Meedener Buurtvereniging.
Geslaagde toneeluitvoering
De periode van wekelijkse repetitie-avonden duurde iets langer dan normaal, in 2016 kwam door onvoorziene omstandigheden de jaarlijkse toneelavond te vervallen. De spelersgroep had de draad heel goed weer weten op te pakken en vol overgave werd het publiek een fantastisch toneelspel gepresenteerd. 
Ruim 170 toneelliefhebbers hadden zich vooraf verzekerd van een toegangskaart voor deze avond, gelet op de succesvolle uitvoeringen in voorgaande jaren kwam het publiek weer graag richting dorpshuis om hun dorpsgenoten/vrienden/familie/collega te zien schitteren op de bühne.
Na een woord van welkom door de voorzitter van de Buurtvereniging alsmede een korte toelichting op het draaiboek, verwoord door de regisseuse, werd het licht in de grote zaal gedoofd en de aanwezigen verkasten mee in zomerse sferen naar een camping op de Veluwe.
Daar waar de toneelspelers altijd mogen spelen in een mooi en gedetailleerd decor waren nu alle registers opengetrokken .. !! een heuse setting op de camping was gerealiseerd, een tweetal caravans voor verhuur, bijbehorend  tuinmeubilair en dit alles aangevuld met het nodige groen maakte het tot een realistisch geheel.
De eerste gasten, die zich toegang verschaften tot een caravan, was de familie Zwaanswijk, een goed-gesitueerde familie, waarvan de grootmoeder door het oplossen van een cryptogram als prijs "een weekje Veluwe"  had gewonnen. Dit bleek een hele beproeving voor deze mensen, die gewend zijn een luxe leventje te leiden.
De komst van hun tijdelijke buren, de familie Bruinsma, werkte hun al snel  behoorlijk op de zenuwen. Deze sociaalzwakke familie past zich gemakkelijk aan het campingleven aan, waarbij de commanderende man des huizes Sjef,  zijn schuchtere vrouw Truus en  de op alles commentaar leverende zoon Boris een overdaad aan last en ergernis bezorgen bij de overige campinggasten.
De Zwaanswijkjes kunnen hun draai niet vinden, terwijl de familie Bruinsma zich opperbest vermaakt en graag de buren mag dwarsliggen en opstoken.
Een hoogst vermakelijk toneelspel, waarbij alle spelers zich heel goed wisten in te leven in de diverse personages. Dit resulteerde in een zeer geslaagd geheel, waarvan het aanwezige publiek van begin tot eind heeft genoten. Het daverend applaus na afloop was hiervan het overduidelijk bewijs.
Nadat het doek was gevallen en de spelersgroep zich van schmink, pruik, toneeloutfit kon ontdoen werd in het cafégedeelte van het dorpshuis het feest nog voortgezet. 
Zaterdag a.s. zal de Toneelgroep T.B.M. nogmaals dit stuk opvoeren, op uitnodiging van een organisatie in Veendam. Ongetwijfeld zullen dan weer de vele hilarische momenten het publiek verrassen en één ding is zeker: aan de spe- lersgroep zal het zeker niet liggen om ook deze avond weer te gaan knallen !!
Voor wie nog meer nieuwsgierig is geworden en graag wat meer wil weten over de activiteiten van bedoelde Buurt-/Toneelvereniging verwijzen we naar hun Facebookpagina.

Reactie toevoegen