Kring Cultureel Noordbroek

Op Hemelvaartsdag 1986 werd de eerste Open Dag in Noordbroek georganiseerd. Vijf culturele deelnemers openden toen hun deuren voor bezoekers. Dit was het begin van de Culturele Open Dag Noordbroek. Maar het bleef niet bij vijf deelnemers het aantal groeide gestaag. Het werd zelfs zo druk in Noordbroek dat de Hoofdstraat helemaal vol liep, het verkeer kon niet meer voor of achter uit.
Daarom is in 2009 besloten om de vereniging Kring Cultureel Noordbroek op te richten. Sinds die tijd reden er treintjes of zelf een oude bus door de Hoofdstraat. “In 2011 hebben wij ons 25-jarig bestaan gevierd met een dorpsfeest. Dat was wel een hoogtepunt in al die jaren ook qua deelnemers. Daarnaast had de Open Dag ook steeds meer concurrentie van andere evenementen uit de omgeving. 2016 was ons laatste jaar, zo hebben wij als vereniging dit mooi afkunnen sluiten met de 30e keer Open dag.”
 
Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering in januari, hebben de leden van de Kring Cultureel Noordbroek het besluit genomen zichzelf op te heffen. Er waren niet genoeg leden meer bereid om een bestuurlijke taak te vervullen.
Wat 30 jaar geleden begonnen is met een groepje plaatselijke hobbyisten, kunstenaars en erfgoed, die elk jaar op Hemelvaartsdag hun ’cultuur’ ten toon stelde, groeide dit uit tot een vereniging met op zijn hoogtepunt wel 25 leden en een jaarlijks drukbezochte dag.
De conclusie van die avond was: “We vinden het jammer, maar het biedt ook weer kansen voor nieuwe initiatieven." Wie weet wat er over 5 jaar is ontstaan!

Reactie toevoegen