‘De Trans-Siberische spoorlijn’

Voor het Nutsdepartement Noordbroek zal mevr. Elena Bronnikova, Russin en Siberië deskundige, een lezing verzorgen met als titel ‘De Trans-Siberische spoorlijn’. Deze lezing zal worden gehouden op maandag 6 februari aanvang 20.00 uur in MFC de Noordsuythoeve. Ook niet leden van het Nut zijn van harte welkom.
‘De Trans-Siberische spoorlijn’
De Trans-Siberische spoorlijn, ook wel de ijzeren ruggengraat van Rusland genoemd. “Het achtste wereldwonder” zo werd de Trans-Siberische spoorlijn bij zijn oplevering in het begin van de twintigste eeuw ook wel genoemd. De kranten vergeleken de voltooiing van de spoorlijn met de ontdekking van Amerika en de aanleg van het Suezkanaal. 
Met een lengte van 9289 km. is het nog altijd de langste spoorweg ter wereld, die als een ijzeren as door zeven tijdzones gaat en Europees Rusland en Siberië tot één geheel maakt. Mede met behulp van PowerPoint presentatie neemt Elena u mee op een boeiende virtuele reis van Moskou naar Wladiwostok. U hoort welke rol de beroemde spoorlijn heeft gespeeld in de geschiedenis en cultuur van Rusland en de rest van de wereld. Kortom, een historische en culturele reis door tijd en ruimte.
 
Elena Bronnikova is een Russin en geboren en getogen in de grote Siberische stad Novosibirsk, waar ze als docent werkte. Ze heeft er de universiteit afgerond, met als specialisatie Russische taal, letterkunde en psychologie. In Nederland geeft ze Russische les en houdt lezingen over de Russische literatuur en vooral over de geschiedenis en cultuur van Siberië. Zij is ook vertegenwoordiger in Nederland van het Russisch tijdschrift ‘Het onbekende Siberië’. 

Reactie toevoegen