RUITERSHORN R.I.P

Ingezonden: Allereerst willen wij iedereen bedanken voor afgelopen donderdag tijdens de protestmars voor behoud van sporthal Ruitershorn. De opkomst was overweldigend en dit heeft ons allen goed gedaan.
Ondanks de teleurstellende uitslag van de raad waarin zelfs het amendement (ingediend door Kritisch Menterwolde en Menterwolde Gewoon) niet werd aangenomen door de raad is eigenlijk het definitieve doek gevallen voor Ruitershorn. Vele verenigingen, bestuursleden, leden, sportliefhebbers en inwoners van Muntendam zijn zwaar teleurgesteld. Een schitterende sporthal met alle voorzieningen, die voldoet aan alle eisen van de bonden zal er straks niet meer zijn.
Twee jaar lang zijn verenigingen en de werkgroep aan het lijntje gehouden en verbleven in onzekerheid over de toekomst van hun vereniging en het voortbestaan ervan. Het vertrouwen in de politiek Muntendam is tot een dieptepunt gedaald.
Kritisch Menterwolde en Menterwolde Gewoon waren de partijen die opgestaan zijn voor de verenigingen en dat verdient waardering.
PvdA de voortrekker die vanaf het begin de verenigingen steun heeft geboden heeft naar onze mening een ommezwaai gemaakt om tegen het amendement te stemmen en voor het plan te stemmen, ook politieke partijen die landelijk sport promoten in hun verkiezingsprogramma laten het in Muntendam afweten en keerden de rug toe naar sportief Muntendam.
Een VVD die even de kosten specificeerde per vereniging per lid was van een dusdanig laag niveau dat dit kwaad bloed heeft gezet bij een aantal verenigingen.
Dan waren er nog SP, CDA en Groen links die vrolijk meegingen in de menigte om ook voor het plan te stemmen.
Het plan waarin staat sluiting en het slopen van sporthal Ruitershorn, dit betekend nog altijd dat als het nieuwe plan niet doorgaat de Ruitershorn nog altijd gesloopt kan worden en verenigingen dan een groot probleem hebben, Maar ja dat is niet het probleem van politiek Muntendam, dat wordt uw probleem verenigingen. Nu wordt er een plan gemaakt voor een nieuwe dorpskern in Muntendam kindcentrum (IKC), het basisonderwijs (3 scholen), sociale-, culturele- én sportvoorzieningen op één locatie. Dit plan zal wel al ruimschoots van te voren klaar hebben gelegen want de aanvraag voor de subsidie kan op 1 april 2017 worden ingediend
Dankzij de raad die ingestemd heeft met een plan waarvan men nog geen enkele zekerheid heeft of dit financieel haalbaar is. Gokken op een subsidie is altijd nog 50% kans dat dit niet gaat lukken
Laten wij (de verenigingen) hopen dat wij een uitnodiging krijgen om aan tafel te komen en dat er gesprekken plaatsvinden zodat er ook naar de wensen van de verenigingen geluisterd wordt en nog belangrijker dat er iets mee wordt gedaan. Het mag niet zo zijn dat er straks een sportvoorziening is die niet voldoet aan de behoeften van de verenigingen.
 
actiecomité behoud Ruitershorn
Danny Boekholt
Dropshot’74

Reactie toevoegen