Valpreventie en valtraining

“Vallen verleden tijd”. Staat u stabiel op uw benen?.Bent u bang om te vallen als u wat van de grond raapt? Vallen en struikelen is een veel voorkomend probleem bij ouderen boven de 65 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de mensen boven de 65 jaar minimaal 1x per week valt. Bij mensen ouder dan 80 jaar, neemt de kans op een valpartij toe met 50%. Vallen is de belangrijkste oorzaak van overlijden door een ongeval bij mensen boven de 65 jaar. Tevens kan een val je zelfvertrouwen aantasten en kan het leiden tot verlies van zelfstandigheid van de dagelijkse bezigheden. Sommige ouderen gaan daarom minder het huis uit en raken sociaal geïsoleerd.
 
In 2015 zijn de fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Provitaal een nauw samenwerkingsverband aangegaan met Buurtzorg Meeden en Ergo Winschoten. Door deze samenwerking is er een geïntegreerde thuiszorgteam ontstaan, beter bekend als Buurtzorg Plus.
Dit houdt in dat Buurtzorg Plus teams sneller en effectiever hun therapeuten inzetten. De nadruk in deze samenwerking ligt op vroegsignalering, optimale afstemming en functioneringsgerichte preventie.
“Zo lang mogelijk veilig en zelfredzaam thuis blijven wonen”
Vanuit deze samenwerking wordt er op donderdag 20 oktober een workshop georganiseerd waarbij u inzicht krijgt in de oorzaken van vallen in het dagelijkse leven, dagelijkse gevaren in de thuissituatie op te sporen, veilig vallen en verbetering van het looppatroon en/of evenwicht.
U krijgt voorbeelden in theorie, maar vooral ook in praktijk. Valtechnieken zullen worden gedemonstreerd en indien gewenst of voor u van toepassing kunt u zelf meedoen.
 
Provitaal en Buurtzorg nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze workshop. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Reactie toevoegen