BERICHT ENEXIS:

SPEELSE INVESTERING IN ZUIDBROEK
In mei van dit jaar hebben de bewoners van het dorp Zuidbroek hinder ondervonden van een zogenaamde gestuurde boring. De boring was nodig om onder het Winschoterdiep door te kunnen komen. Onze leidingen werden met een nieuwe (diepere) diepteligging gelegd. Het Winschoterdiep is in opdracht van de Provincie en het Waterschap verbreed en gebaggerd. Hierdoor is het profiel onder de waterlijn breder geworden. De verbreding  van het ‘diep’ maakt dat op sommige plekken de afstand tussen bodem en kabels te klein werd. Hierdoor was het trekken van nieuwe kabels noodzakelijk, en de boring dus ook.

​Tijdens  de betreffende werkzaamheden hebben we de boorinstallatie moeten opstellen op een speelveldje in de wijk die overlast heeft ervaren van onze werkzaamheden. Hoe zorgvuldig we het ook voorbereid hebben, dit konden we niet voorkomen. Na het opruimen van het materieel en de rijplaten bleek de ondergrond van het veld dusdanig aangetast dat we het gras moesten herstellen.
Hiervoor hadden we twee opties; graszoden of inzaaien. Na overleg met de gemeente hebben we gekozen voor het inzaaien, omdat het een duurzame oplossing is en we daarbij budget overhouden. Dat geld hebben we gebruikt om nieuwe speeltoestellen voor de kinderen aan te schaffen. Met hetzelfde budget investeren we in de wijk. Zodra het gras speelklaar is worden er nieuwe ballenvangers geplaatst en kan de wijk de komende jaren genieten van een vernieuwd speelveld. Om dit duidelijk te communiceren met de omwonenden hebben we een bord geplaatst tijdens de werkzaamheden aan het veld. Samen met de gemeente hebben we dit bord op donderdagmiddag 28 juli 2016 onthuld. Op de foto is te zien dat de heer Molema, gemeente Menterwolde, samen met Trusanne Bouma-Meinders, Manager Engineering en Aanleg van Enexis, het bord onthullen.