Midzomerplantenmarkt en Salviadagen

Op 16 en 17 juli houdt Tuingoed Foltz haar Midzomerplantenmarkt en Salviadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollectie Salvia, zet Foltz deze plantensoort dit weekend extra in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd.
Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de tuinen, een unieke plantenveiling op zondag, een beelden- expositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Arjan de Graaf neemt een prachtige collectie botanische Pelargoniums mee naar Meeden en Hemerocalliskweker Martin Adema toont zijn favoriete plant, de daglelie. Van der Plancke komt met zaden, boeken en bamboes en op zondag installeert Maya Wildevuur zich schilderend in de Salviatuin.
Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 150 soorten Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Ook hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld. 
 
Midzomerbloeiers, plantenveiling en rondleidingen
Naast de Salvia's toont Foltz op de Midzomerplantenmarkt ruim 2000 andere vaste planten, waaronder fraaie collecties Agapanthus, Echinacea (zonnehoed), botanische rariteiten, siergrassen en bijzondere schaduwplanten. 
Op zondagmiddag wordt een spectaculaire plantenveiling gehouden van grote (moeder)planten. Een zeer vermakelijke manier om voor weinig geld bijzondere planten te verwerven. 
 
Exposities, Maya Wildevuur en teas & scones
In de tuinen worden beelden geëxposeerd van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman. Maya Wildevuur geeft zondag al schilderend tekst en uitleg over haar werk. 

Reactie toevoegen