‘Een eldorado voor verzamelaars’

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur.
Deze ‘schatten’ - en die van gastkwekers Paul Shirley (GB) en Jutta’s Staudengarten (D) - zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 11 en zondag 12 ju-ni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen. De toegang is gratis.
 
Rondleidingen door de tuinen
In de schaduwtuinen zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad) en Duivelstong (Amorphophallus)te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin en de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende rariteiten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen.
 
Gastkwekers Paul Shirley en Jutta’s Staudengarten
De uit Engeland afkomstige, maar in NL wonende kweker Paul Shirley is dit week-end te gast en presenteert een bijzondere collectie Impatiens, succulenten en andere zeldzaamheden. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland presenteert on-der meer winterharde tuinorchideeën.
 
Mediterraan terras met teas & scones
Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer.
Lia Simons serveert home made gebak en Engelse teas & scones. 

Reactie toevoegen