Dorkwerderbrug op transport

Een brug van 65 meter lang en 320 ton werd dinsdagmorgen 19 april vanaf het staalconstructiebedrijf DJK in Zuidbroek door het Winschoterdiep naar de plaats van bestemming gebracht. De brug van 320 ton werd afgelopen maandag op een ponton gezet op het werkterrein van het bedrijf in Zuidbroek. 
Het bedrijf DJK is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van grote staalconstructies waaronder beweegbare en vaste bruggen. De productiehallen van DJK zijn gelegen aan het Winschoterdiep en hebben ruime mogelijkheid tot het laden en lossen boven het water zodat grote en zware producten eenvoudig hun weg vinden naar de opdrachtgevers. De brug gaat door het Winschoterdiep langs de Gerrit Krolbrug en komt waarschijnlijk vrijdag aan in Dorkwerd, waar hij met twee grote kranen van Mammoet van de ponton gehesen en op de plaats gelegd wordt.
 
De Dorkwerderbrug nabij Groningen was door een aanvaring flink beschadigd. Na plaatsing van het nieuwe brugdeel kan het verkeer bij Dorkwerd weer over het Van Starkenborghkanaal rechtstreeks naar de stad.

Reactie toevoegen