Het seizoen is begonnen…

Grol asperges in Tripscompagnie is vanaf donderdag 7 april weer open. De aspergeboerderij is al jaren een begrip in de wijde omgeving. Dagelijks zijn er weer volop verse asperges verkrijgbaar. De medewerkers van Grol zijn weer volop aan het steken, sorteren en schillen. “De eerste asperges zijn uit de tunnels.
De asperges komen uit de koude grond, dus zonder verwarming”, vertelt eigenaar Henk Grol. De aspergekwekerij uit Tripscompagnie is het nieuwe seizoen begonnen met een geheel verbouwde boerderijwinkel. Een nieuwe ingang, een mooie ruime entree en prachtige grote ramen aan de voorkant. “De verkoopruimte is groter geworden en de wanden zijn gemaakt van duurzame materialen door de gebroeders Slor uit Muntendam. De wanden zijn gemaakt van cacaobonen, stro en walhooi van het Reitdiep. Alles gelijmd op aardappelzetmeel basis.” Maar er is ook een nieuwe sorteermachine aangeschaft voor de asperges. “De machine sorteert op kleur, dikte en kwaliteit”, vertelt Grol. “En we hebben nu veel meer producten in de winkel. Nieuw is aspergeijs gemaakt door IJssalon Geertsema uit Muntendam. En verder Groninger wijn, wat heel lekker bij de asperges smaakt, maar ook eigen verbouwde aardappelen, ham (beenham en geitenham), eieren, boter, allerlei vruchtensappen, jam’s en heel veel andere streekproducten. Dit is natuurlijk ook leuk om cadeau te geven. “Iedereen is heel positief over de winkel. We zijn er klaar voor…”
Wilt u een kijkje nemen op de velden en zelf eens een asperge steken onder deskundige begeleiding? Op 30 april a.s. is er een Open Dag bij Grol asperges. 
 
De lekkerste asperges en de mooiste geschenken; natuurlijk bij Grol asperges.

Reactie toevoegen